Studentski odbor: Prve aktivnosti pod novim vodstvom!

IMG-20141109-WA0001

U petak, 07.11.2014. održan je prvi sastanak Studentskog odbora S.D. Stjepan Radić u novoj akademskoj godini na kojem je izabrano novo vodstvo našeg doma. Sastanku su nazočili predstavnici Studentskog odbora, upravitelj doma Boženko Ćosić te pomoćnica ravnatelja Studentskog centra, Ružica Rajšić.

Sastanak je otvorila predsjednica Studentskog odbora, Tomislava Markota koja je nakon uvoda, riječ prepustila upravitelju doma, Boženku Ćosiću.

Upravitelj je uputio početne pozdrave te se osvrnuo na kulturni program našeg doma za koji će od ove godine biti zadužen Davor Šišmanović, dok će sportski program kao i do sada voditi Dinko Hodak.  Zahvalio se svim studentima koji ulažu svoj trud i napor da se rješavaju problemi koji se na Savi nađu pred studentima te pozvao sve ostale studente da upute svoje kritike ili prijedloge kako bi život u domu bio svima ljepši i ugodniji.

Na prvom ovogodišnjem sastanku, izabrano je i novo vodstvo Studentskog odbora Stjepan Radić u koje su i ove godine uključeni najaktivniji studenti iz prethodnih godina. Tako je za predsjednicu izabrana Tomislava Markota, potpredsjednik je Martin Ivanković, a tajnica Ana Juričević. Svi koji se žele uključiti u rad odbora, isto mogu učiniti na svakom narednom sastanku o kojem ćete biti informirani na našim stranicama te na Facebooku Odbora.

Riječ je potom pripustio pomoćnici ravnatelja za smještaj Studentskog centra, gospođi Ružici Rajšić, dobro znanoj suradnici Studentskog odbora. Pozdravila je sve prisutne koje ona naziva svojim suradnicima te naglasila kako i ove godine očekuje dobru suradnju. Gospođa Rajšić napomenula je kako ove godine neće biti klasične revizije na koju smo navikli do sada.

Naime, od početka akademske godine Studentski centar povezan je preko ISVU sustava sa Sveučilištem u Zagrebu i posjeduje podatke o stanarima koji su redovno upisali studij ili nastavili redovno studirati. U slučaju da studenti diplomiraju ili prekinu studij iz određenih razloga, Studentski centar u vrlo kratkom roku dobiva obavijest o tome i sukladno s time  kontaktira sa studentom i daje mu određeni rok dovoljan da napusti studentski dom te tako oslobodi mjesto.

Što se tiče obnove studentskih domova prije Univerzijade 2016. godine, gospođa Rajšić sa sigurnošću je mogla samo potvrditi da se u obnovu neće krenuti prije 15.07.2015. godine. Obnavljat će se SD Stjepan Radić i SD Cvjetno naselje. Svi ostali detalji biti će poznati kasnije. Napomenula je također kako neće doći do smanjenja kapacieta domova te da studenti ne trebaju biti u strahu da će nakon obnove biti manje mjesta u domovima.  Svakako je Odbor zanimalo hoće li se mijenjati cijena smještaja. Točan odgovor nismo dobili jer će se to naknadno odlučiti, no jedno je sigurno, a to je da će se ta cijena formirati tako da niti jednom studentu ne bude trošak koji neće moći pokriti.

Upravitelj je spomenuo kako se radi na novom Domskom redu u kojem će svakako sudjelovati Studentski odbor kao predstavnik stanara doma. Kakve će se promjene u tom pogledu dogoditi još će se raspravljati.

Novitet na paviljonima je da se prostorije za odlaganje smeća, radi sigurnosti, sada isključivo mogu otvoriti s ključevima koji otključavaju ulazna vrata paviljona.

Predsjednica Odbora, Tomislava postavila je pitanje o čistoći sanitarnih čvorova „starih“ domova vikendom. Od prošle godine čistačice su subotom radile četiri sata. Radi se na tome da od ove godine to se produži i na nedjelju.

Također, kao i prošle godine Uprava doma radit će  tri puta tjedno popodne do 21h kako bi se studenti u slučaju potrebe mogli doći javiti u upravu i u popodnevnim satima.

Upravitelj je još jednom naglasio svim studentima: „Mislite, tražite, pričajte i kritizirajte. Mi smo tu radi vas!“ Za kraj uputio je riječ zahvale i pozdrava bivšoj predsjednici Studentskog Odbora Marijani Zubić.

Osim toga, treba napomenuti kako je otvorena i nova prostorija gdje će biti porta (bivša pošta) koja je u završnoj fazi kompletnog uređenja.

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …