Studentski dom Stjepan Radić ugošćuje sudionike Hrvatskih svjetskih igara

1604973_409154409187020_1971676441_n

Hrvatske svjetske igre (HSI), treće po redu, održat će se u našemu gradu od 21. do 26. srpnja, u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa, Oko 750 sudionika hrvatskog podrijetla iz 25 zemalja svijeta natjecat će se u 16 sportova, javlja HRT.

“…Ove igre imaju ambiciju postati projekt hrvatske države o čemu govore i brojna visoka pokrotiveljstva najviših državnih institucija u zemlji…” – istaknuo je to na konferenciji za novinare – direktor HSI-a Željko Batarilo.Tako je visoki pokrovitelj igara predsjednik republike Ivo Jospipović, a pokrovitelji su i Hrvatski sabor, Državni ured za Hrvate izvan domovine, Mrvatska matica iseljenika, Grad Zagreb te druge ustanove i institucije.

Batarilo je dodao da ova minifestacija:”… nije samo sportskog karaktera, već nešto više i da ima za cilj bolje povezivanje iseljene i domovinske Hrvatske kroz sportske, društvene i druge sadržaje kao i kroz razne kontakte, promociju ulaganja u Hrvatsku itd…” Napomenuo je da su nakon prethodnih igara neki mladi ljudi hrvatskog podrijetla iz dijaspore odlučili studirati u Hrvatskoj.

Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, naglasio je da će tijekom održavanja HSI-a sportska infrastruktura i njihovi djelatnici biti na usluzi sportašima te da je Zagreb prepoznao važnost ovih igara. Rekao je da Zagreb mora biti oslonac i potpora ovim igrama koje su, prema njegovim riječima, hrvatski nacionalni interes.

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …