Početak akademske godine: Radiću, dolazimo!

casopissava

Još jedno ljeto je na izmaku, još jedan novi početak se nazire. Sa žaljenjem ili s radošću ispraćamo posljednje kišne ljetne dane. Neki će se sjetiti ludih provoda sa starom ekipom iz rodnog kraja, drugi će pak proklinjati knjigu i dan kada su (ne)svjesno ostavili tih nekoliko predmeta za deveti mjesec.

Svi mi, u kojem god ozračju proveli ljeto, opet se vraćamo onom starom mjestu, našem srcu jako dragom – Sava. Opet ćemo prolaziti standardne procedure useljenja, čišćenja soba, prilagođavanja prehrani, trčanja za tramvajima, upoznavanja s novim cimerima, docimerima ili pak pozdravljanja iste ekipe koja je od prošle godine ostala na katu.

  – ,,Ove godine ćemo sredit sobu da bude najbolja na Savi!” Sjetim se ove cimerove rečenice često, a kako i ne bih kad je svake nove akademske godine čujem. Naravno, ništa od krečenja ovog zida u ovoj boji, onog u onoj, tu zabušimo dvije police, a ovdje neki ormar prema mjerama, a mogli bi i tepih neki? Zanimljiva su uvijek ta prevrtanja na samom početku kada dođeš pun entuzijazma i ideja. Ma samo da prođu ova dva roka i sve ćemo sredit.

Prvih mjesec dana je onih najboljih. Ako tada nisi prošao kroz sve i svašta, onda nije dobro. Prva (ne)obvezna predavanja se lako prespavaju. Nisi lud da s izlaska odmah ideš na faks. To je ono razdoblje razbijanja leda za one koji prvi puta dolaze, opipavanja terena, cimera, kata, paviljona. U tih prvih mjesec dana skužiš jesi li se uklopio ili ne.  Svatko tko je došao na Savu zna što ga čeka. Grad od 4000 stanovnika koji ne daje mira, u kojem se uvijek nešto dešava. Mjesto za sebe. Nekad se sjetim kolega s DIF-a i mislim si da mi je fakultet gdje je njihov pa ne bih vidio Zagreba nikako. Nisam jedini vjerujem. Od sobe, preko hrane, izlazaka, ekipe – sve je na jednom mjestu.

To je ona čar Save koju nema niti jedan drugi dom u Zagrebu pa mogu slobodno reći i šire. To je ono što daje dušu Savi i zbog čega se mnogi teško rastaju od nje. Na sreću, mi se sada tek useljavamo i čeka nas još jedna uzbudljiva studentska godina koje ćemo se svakako sjećati. Iskoristite je, družite se i uključite se u sve moguće aktivnosti koje vam se nude. Jer, kada ćeš još u životu imati priliku u svako vrijeme naći nekoga za partiju PESa, popit pivu ili priču na balkonu. Uživajte!

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …