Knjižnica na Savi: Malo mjesto puno znanja za koje malo tko zna

knjiznicanaslovna

Nismo sigurni koliko vas u Studentskom domu Stjepan Radić, ali i svi ostali, uopće zna da dom ima svoju vlastitu knjižnicu. Skrivena u prizemlju petog paviljona, nekako kao da je svatko zaboravio na nju. Službene stranice Studentskog centra niti ne navode da nude takve usluge, a još manje ulažu u nju zbog skromne financijske situacije.

Ipak, ako se zaputite prema petom paviljonu, dočekat će vas malen, ali suncem obasjan prostor s gotovo 5500 knjiga, od kojih je većina namijenjena za fakultetske potrebe studenata, dok u izboru imate i stranu te domaću beletristiku.

knjiznicasava3

Zanimljivost je ta što je učlanjenje u knjižnicu besplatno! Knjižnica za sada broji nešto više od 1000 članova. Mogu se učlaniti svi redovni studenti, bez obzira jesu li ili nisu stanari Studentskog doma Stjepan Radić. Sve što je potrebno jesu indeks i osobna iskaznica.

Knjige se mogu posuditi na rok od 21 dan s mogućnošću produženja. Ukoliko kasnite s vraćanjem knjige – ne brinite! Nitko vas neće udariti po džepu. Kazna je blaga – koliko ste dana prekoračili, toliko dana ne smijete uzeti novu knjigu!

knjiznicasava2

Iako mnogi studenti ne znaju za ovu knjižnicu, pa možda čak ni sam Studentski centar koji je stavi na margine, navratite, učlanite se i možda baš u neposrednoj blizini nađete literaturu koja vam je potrebna.

Radno vrijeme je od ponedjeljka do četvrtka od 08:00 do 15:00 te petkom od 08:00 do 14:00. Pauza je od 10:30 do 11:00. Želimo vam ugodno čitanje i učenje!

www.esava.info

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …