”Diva Grabovčeva” u Kinu Forum!

Drama o Divi Grabovčevoj plijeni pozornost gledatelja gdje god se izvodila počevši od Rame, Širokog Brijega, Vrlike, a posebne su bile igrane scene prikazane u HTV-ovom filmu „Divin krik s Vrana“ koji je redateljski obradio Miljenko Karačić. Film je nagrađen na festivalu u Solinu za najbolju režiju i scenarij u konkurenciji od 298 filmova iz 69 zemalja. Lik Dive Grabovčeve nije samo inspiracija mnogim poznatim piscima kao što je Ivan Aralica i uspješni Ramski pisac Vlado Kudić. Ovaj lik opjevan je u mnogim narodnim pjesmama te je uglazbljen i opjevan u pjesmi Mile Hrnića i Marka Perkovića Thomsona.

Ovom prigodom, Ramska zajednica Zagreb lik Dive Grabovčeve kao primjer kršćanske djevojke koja svoju čast brani životom, te borbu protiv bahatog silnika i ljudski odnos prema kumu i susjedu bez obzira na vjeru, želi približiti mladima u Zagrebu! Tim povodom organizira izvedbu drame dramske sekcija KUD-a „Hrvatska sloga“ Rama u četvrtak 29.11.2012. u kinu „Forum“ u studentskom domu „Stjepan Radić“ na Savi, s početkom u 19 sati.

Drama je urađena prema scenariju Blage Karačića i Ivana Aralice. Adaptaciju tekstova sačinio je Milan Topić, a redatelj drame je Anto Bilić. Za glazbenu podlogu zaslužni su Sonja Jozić i Hakija Topić. Uvod pogledajte u videu ispod teksta.

Ulaz je besplatan. Dobro nam došli na izvedbu drame „Diva Grabovčeva“!

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …