Sve više azijskih turista u Hrvatskoj

 

Možda ste primijetili da u Zagrebu boravi sve više Azijata, a ponajprije turista iz Južne Koreje. No, znate li što se krije iza toga?

Hrvatska sve više postaje top destinacija za svjetske turiste. Zahvaljujući raznim promotivnim spotovima, ali i serijskim setovima koji su snimljeni u lijepoj našoj poput Game of Thrones, Hrvatska postaje sve zanimljivija za svjetsko tržište. Iznimka nije ni azijsko tržište, odakle nam dolazi sve više posjetitelja. Osim poslovnog boravka u Zagrebu i Hrvatskoj, jedna skupina Južnokoreanaca dolazi s posebnim razlogom u zagrebačku metropolu.

Ljubav na relaciji Zagreb – Južna Koreja rodila se putem serijala The Romantic koji se održava u Hrvatskoj. Novi reality show kreiran od vodećih TV producenata u Koreji. Show je ubrzo postao vrlo poznat u navedenoj zemlji zahvaljujući eminentnim gostima, a Hrvatska – Hrvatska je postala top destinacija za mnogo mladih Koreanaca.

U prvoj sezoni The Romantic-a, 5 muškaraca i 5 djevojaka u 20im i 30im godinama odlaze na desetodnevnu avanturu od Zagreba do Dubrovnika u nadi da će se roditi ljubav između njih.

Producent Lee Myung Han ima samo pohvale za Hrvatsku: ,,Vidio sam mnogo mjesta, ali po prvi put sam vidio nešto ovako lijepo poput Hrvatske. Bez obzira gdje sam usmjerio kameru – prizor je uvijek bio prelijep. Ne možete, a da se ne zaljubite tamo.” I tako, dok Koreanci snimaju svoje reality emisije po Hrvatskoj, sve više fanovih istih dolaze na boravak u našu zemlju i žele obići mjesta koja su posjetili njihovi ”junaci”. Sjajna i besplatna promocija naše zemlje.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …