[NAGRADNA IGRA] Roomescape: 60 minuta zabave, napetosti i kombinatorike

Roomescape2

Jeste li čuli do sada za Roomescape – igru koja je u kratkom vremenu osvojila ljude svih životnih dobi, željnih dobre zabave i adrenalina. Roomescape od svog otvaranja u Zagrebu suvereno drži prvo mjesto na Tripadvisoru za Zagreb, a na svojoj Facebook stranici od 190 rewieva imaju prosjek ocjena 5.0?

Room escape ili Escape the room su podžanr kompjuterskih igara nastalih u Japanu, a cilj im je pomoću „point and click“ metode otkrivati i rješavati zagonetke u određenoj sobi. Roomescape koncept nastao je na tim temeljima te je stoga zasigurno zanimljiv i svim gamerima, da uživo isprobaju ovu popularnu kompjutersku igricu.

Naime, svaki tim koji dođe u Roomescape pred sobom ima 60 minuta da riješi problemsku sobu stavljenu pred njih (za sada se radi o Centralnoj banci u kojoj je cilj opljačkati ju ili Bunker rješavanjem kojeg spašavate svijet), a u sobi može igrati 2-5 igrača. Centralnu banku uskoro će zamijeniti otvaranje nove sobe, Zombie landa pa svakako požurite jer je otvorena do 2. lipnja.

Roomescape7

To je ukratko opis zagrebačke atrakcije RoomEscape koja će vas sigurno dobro zabaviti, ali i natjerati da malo upregnete moždane vijuge. Svakih deset minuta možete tražiti pomoć budući da je prostor igre pokriven kamerom i prati napredak igrača te vam osigurava pomoć uz takozvane hintove da ne stojite na mjestu. Da bi vam bilo još teže i zabavnije dok pokušavate slijediti tragove, imate i veliki digitalni sat koji nemilosrdno otkucava vrijeme, a ako sve napravite kako treba, iz jedne ćete sobe ući u druge pa napraviti još nekoliko važnih koraka koji vas vode do cilja.

Danas, više od pola godine nakon otvorenja Roomescapea u Zagrebu, nemoguće je dobiti termin bez prethodne rezervacije, a osim domaćih ekipa, ekipe turista i stranaca na dnevnoj bazi cirkuliraju kroz sobe.

“Iz godine u godinu sve je više turista u Zagrebu, tome svjedoče i brojni hosteli/hoteli otvoreni zadnje dvije godine. Room escape igrice postoje u svim većim turistički gradovima i redovita su turistička postaja. Zagrebu treba više turističke ponude, a mi se savršeno uklapamo u to.” – riječi su Gorana Matošine, vlasnika Roomescapea Zagreb.

Roomescape franšiza nastala je prema popularnoj računalnoj igrici Escape room te je u kratkom vremeskom roku osvojila čitav svijet pa se tako danas može igrati u SAD-u, Austriji, Srbiji, Španjolskoj, Francuskoj, Švedskoj, Indiji…Odnedavno je Roomescape otvoren i u Splitu!

Roomescape4

“Komentari su i više nego pozitivni, ljudi su oduševljeni! Dođu malo skeptični, ali čim zakorače u sobu, nestaje svaka sumnja, priča vas jednostavo ponese i tih 60 minuta stvarno mislite da ste tajni agent/pljačkaš. Dosadašnje iskustvo pokazalo je da timovi koji odigraju jednu sobu uglavom se vraćaju igrati i drugu. A nakon druge pitaju: “Kad otvarate treću?” – Renata Matošina

Ekipa portala esava.info je također svojevremeno u sklopu svog teambuildinga posjetila Roomescape te je upravo to razlog zašto želimo i vama priuštiti isto. Zanimljivo, zabavno i napeto ključne su riječi kojima bi mi opisali Roomescape te razlog zašto smo odlučili nagraditi i vas!

Da biste osvojili nagradu morate odgovoriti na našu nagradnu zagonetku: Kako 7 breskvi podijeliti na 10 ljudi? Pokušajte biti što kreativniji jer ćemo najkreativnijeg nagraditi s besplatnim Roomescapeom za 5 osoba! Odgovore šaljite na info@esava.info.

Osim toga, u tijeku je poseban popust za studente koji mogu ostvariti 20% popusta! Više informacija pronađite na info@roomescape.hr

Nadam se da vas više ne treba nagovarati – Roomescape čeka na vas!

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …