VIDEO: Film snimljen u S.D. Stjepan Radić iz 1981. godine

filmsava

Čujemo mnogo priča od naših roditelja i poznanika kako je to bilo studirati u ono vrijeme. E, pa da ne ostane samo na pričama, donosimo vam film iz 1981. godine koji je snimila Kino sekcija – Sava. 

Film je snimljen u Studentskom domu Stjepan Radić, a postavio ga je jedan od bivših stanara koji nam se javio mailom s komentarom ”da se bivši stanari sjete studentskih dana”.

Film prikazuje studentski dan stanara sa Save koji se sastoji od uobičajenih dnevnih rutina, odlaska na fakultet te druženja s ekipom u domu pa sve do čitanja i prisjećanja starih ljubavi. Fascinantno je vidjeti kako se neke stvari nisu uopće promijenile – od izgleda paviljona pa preko soba do umivaonica.

Nadamo se da ovo može biti povod da možda i ponovno zaživi jedna ovakva sekcija s obzirom da u današnje vrijeme postoje puno veće mogućnosti. Dokumentarac o Studentskom domu Stjepan Radić od prije godinu dana koji je snimila ekipa esava.info zajedno s redateljem Ivanom Ožegovićem, svakako može biti jedan od putokaza. U nastavku vam donosimo film iz 1981. godine:

www.esava.info

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …