Večeras u 18:30 u kinu Forum projekcija dokumentarnog filma “Let’s make money” – [ulaz besplatan]

Lets make money

Večeras, 28.4.2013.18:30 prikazuje se u kinu Forum zadnji u nizu dokumentarnih filmova filmskog tjedna udruge “Alimenta”, a moći ćemo pogledati “Let’s make money”. Večeras možete saznati što označavaju fraze poput “novac radi za vas”, “virtualni novac” i slično, a ocjena 7,4 na imdb.com garancija je kvalitete.  Ulaz je besplatan!

Ovaj film nam brutalno predočava tu cijelu priču o tokovima novca u današnjem svijetu te nas suočava sa beskrupuloznošću banaka i financijskih meštara („inženjera“) i pokazuje nam kako je globalizacija financija u stvari prikriveni financijski lanac – inženjering s kojim smo se mi u Hrvatskoj već suočili i stradali početkom 90.-ih. Samo u ovom slučaju sve je puno prikrivenije i kompleksnije izvedeno, no rezultat je isti.

Samo šačica elite na vrhu lanca zarađuje i to puno, a ostali gube na ovaj ili onaj način. I kada nam bivši ministar financija sa Jersey otoka, centra „off shore“ manipulacije, na kraju filma sa sigurnošću tvrdi da manje od 3% svjetske populacije drži u vlasništvu više od 90% svjetskih dobara, to nam je već i samima jasno. I što je još bolje ( tj. gore), tih 3% gotovo i ne plaćaju porez na ta dobra, jer je putem već spomenute off shore manipulacije ne samo izbjegnuto praćenje pravog vlasništva nad korporacijama i bankovnih računa, već su izbjegnute i jurisdikcije država u kojima te korporacije imaju sjedišta pa je tako i izbjegnuta i bilo kakva istraga.

Vidimo se večeras u 18:30 u kinu Forum!

www.esava.info

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …