“Večer kulture” oduševila više od 500 gledatelja u Kinu Forum!

Sinoćnjom humanitarnom večeri “Mladi za mlade” Zavičajni klub hercegovačkih studenata zaključio je projekte za ovu godinu. “Večer kulture” bila je apsolutni hit u Studentskom domu “Stjepan Radić”; dvorana Kina “Forum” bila je pretijesna za sve koji su uživo htjeli vidjeti prvu predstavu o životu na Savi.

Bogato, zabavno i zanimljivo. Druga manifestacija ZKHS-a “Večer kulture” u Kinu “Forum” privukla je stotine studenata koji su mogli uživati u jednoipolsatnom programu ispunjenog humorom, stihovima, pjesmom, plesom i glumom.

Glavni događaj večeri bila je premijera predstave “Nepisana pravila Save”, prve predstave o Savi uopće. Redatelj Ivan Ožegović kroz kratke, ali smiješne i urnebesne scene svakodnevnog života u Radićevu domu pokazao je bogatstvo ovog mjesta kao sastajališta ljudi različitih narječja, karaktera i navika koji zajedno dijele isti životni prostor.

Za poseban doživljaj redatelj se pobrinuo dovevši omiljenog studentskog kapelana don Damira Stojića koji je pokazao kako se vrlo dobro nosi i s glumačkim zadacima.

Dupkom ispunjena kinodvorana imala je razloga za smijeh i gledajući videoprojekcije ZKHS-ova internetskog tima u kojima su brojne poznate osobe iz javnog života kroz sinkronizaciju komentirali Hercegovačku noć i druge projekte Zavičajnog kluba. Kao i svaki put, nastupila je i folklorna sekcija otplesavši koreografije “Hercegovinu” i “Hercegovački linđo”, a val oduševljenja nastao je kada su momci i djevojke u narodnim nošnjama izveli poznati ples “Gangnam Style”.

Bogatoj kulturnoj večeri pridonijeli su i recitatori Ante Boras, Damir Čamber Frano Grubišić uz pratnju Zvonimira Baraća na gitari, a Kulturno-umjetničko društvo “Preslica” iz lekeničke Pešćenice, u kojem djeluju folkloraši različitih dobnih skupina, izvelo je splet pjesama turopoljskog kraja.

Nakon “Večeri kulture” program je nastavljen humanitarnim koncertom duhovne glazbe u Clubu Roko koji je ZKHS organizirao u suradnji s Pastoralom mladih Zagrebačke nadbiskupije. Sav prihod od ulaznica, koje su se prodavale po cijeni od 20 kuna, išao je u Fond “Mladi za mlade”, usmjeren na pomoć studentima i srednjoškolcima kroz stipendije i karitativne aktivnosti.

Ukupno je prikupljeno 4.000 kuna, a nastupili su bendovi “Zakon neba” i “Sliryc33”. Svojevrsna predgrupa mladim glazbenicima bio je talentirani bogoslov Hercegovačke provincije BDM iz zagrebačke Dubrave, fra Marin Karačić.

Bila je to večer u kojoj su studenti pokazali kako Sava zaista ima dušu, a potvrdili su to i oni sami pridonijevši ovoj humanitarnoj večeri.

Fotogalerija uskoro!

izvor: zkhs.hr, Josip Tolić

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …