USKORO I U SLASTI: Sladoled od rakije osvaja punoljetne goste

------ 2 color slbar

Od prije dan-dva belomanastirska je slastičarnica Galerija No1, točnije njezin vlasnik Ismet Alija, osmislila novi proizvod. Riječ je o sladoledu od viljamovke, rakije od istoimene vrste krušaka, koji je u trenu osvojio posjetitelje. One punoljetne, dakako.

– Ne služimo ga maloljetnim osobama, a oni stariji su oduševljeni – priča Alija, među Belomanastircima mnogo poznatiji kao Iso, objašnjavajući kako mu je želja bila da svojim gostima ponudi nešto po čemu je Baranja poznata, za početak na bazi jedne od najcjenjenijih rakija koju proizvodi nekoliko ovdašnjih proizvođača tog žestokog pića.

– Od kugle sladoleda sigurno se nitko ne može napiti. Čak ni od dvije – u polušali komentira Iso, objašnjavajući kako za izradu četiri litre sladoleda koristi približno 4,5 decilitra viljamovke. Baza sladoleda je, kaže, kruška, koja u kombinaciji s rakijom viljamovkom daje izuzetan okus. To su nam potvrdili i njegovi gosti.

– Nema ljepšeg osvježenja. Inače sam ljubitelj rakije, ali samo prije ručka. Čuo sam za ovaj sladoled, pa sam odlučio probati Isinu novotariju. Oduševljen sam – priča jedan od gostiju, naglašavajući kako mu se čini, nakon dvije-tri probe, da je ”vilja sladoled” najbolji uz standardnu vaniliju, koju je dosad kupovao u kombinaciji s jagodom. Iso na ovoj vrsti sladoleda ne misli stati.

– Sada, kada je konačno počela sezona, svakodnevno planiram izbaciti neku novu vrstu. U ponudi će biti po tjedan-dva, a nakon isto toliko vremena vratit ću ju natrag – priča, pokazujući na ”škrinju” s dvadesetak vrsta sladoleda, od kojih je svaki priča za sebe. Osim sladoleda od viljamovke, trenutačni mu je hit čokolada, ali ne obična, već ona gotovo prava, 60-postotna.

– Smišljam ponudu za Dane vina i sve sam bliži nekoj kombinaciji u kojoj će osnovni sastojak biti graševina – poluzagonetno naglašava. Važno je istaknuti kako njegova Galerija No1 odnedavno ima HACCAP certifikat, koji sam po sebi sasvim dovoljno govori…

Ivica GETTO

PS: U naslovu smo se malo našalili. U slasti ipak neće biti sladoleda od rakije, pa se ispričavamo onima koji su se obradovali ovoj vijesti. 😀

(esava.info)

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …