U petak u kinu “Forum” javna tribina na temu: “Zdravstveni odgoj – da ili ne?”

Studentski odbor Studentskog doma “Stjepan Radić” poziva vas na javnu tribinu na temu: “Zdravstveni odgoj – da ili ne?“.  Tribina će se održati u petak, 30.11.2012. godine u 19 sati u kinu “Forum” Studentskog doma “Stjepan Radić”, Jarunska 2, Zagreb.

Vjerojatno ste već svi čuli za uvođenje zdravstvenog odgoja u osnovne i srednje škole, koje potiče Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, na čelu s ministrom Željkom Jovanovićem. Zakon, odnosno Kurikulum zdravstvenog odgoja tek je nedavno stupio na snagu, a zdravstveni odgoj kao predmet uveden je u nastavni plan i program od ove školske godine. On sam po sebi nije toliko sporan koliko su sporni njegovi dijelovikoji se odnose na spolnost i učenje o njoj.

Gosti su tribine:– dr. sc. Dubravko Lepušić, predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te član povjerenstva za uvođenje programa zdravstvenog odgoja u škole Agencije za odgoj i obrazovanje;– Krešimir Miletić, dipl. iur., predsjednik “Udruge za promicanje obiteljskih vrijednosti blaženi Alojzije Stepinac” i voditelj građanske incijative “I ja sam bio embrij”.

Moderator tribine je Marin Sladić, student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon što gosti završe sa svojim izlaganjima, posjetitelji će imati priliku postavljati pitanja. Očekujemo kvalitetnu raspravu na akademskoj razini, kakva i priliči jednom ovakvom događaju.

Vidimo se!

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …