Tribina: “Je li Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udruženi zločinački pothvat?”

U srijedu, 28. ožujka 2012., s pocetkom u 20 sati, u Kinu Forum Studentskog doma “Stjepan Radić”, održat će se javna tribina pod nazivom: “Je li Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udruženi zlocinacki pothvat?”


Ususret skorašnjoj presudi haaškog suda šestorci bosanskohercegovackih Hrvata, Zavicajni klub hercegovackih studenata (ZKHS) u suradnji s ostalim udrugama iz svih krajeva Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje se okupljaju u Koordinaciji zavicajnih studentskih udruga, dovodi kompetentne goste koji će progovoriti o istini koja, vjerujemo, negativno odgovara na postavljeno pitanje u naslovu.

Za razliku od nekih dosadašnjih tribina gdje smo imali sukobljene strane, ovdje će sva tri gosta argumentirano pobiti tvrdnju da je Republika Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu te da je Herceg-Bosna bila rezultat udruženog zlocinackog pothvata u sukobima Hrvata, Srba i Bošnjaka. Tribina će se sastojati od petominutnog uvoda moderatora Ante Borasa i tri 15-minutna izlaganja svakog od gostiju, uz 30 minuta predviđenih za pitanja.
 

Gosti su tribine:

dr.sc. Ivo Lucić, znanstveni suradnik u Hrvatskom institutu za povijest te bivši nacelnik obavještajne službe: “Ratni sukobi u BiH, obrana hrvatskog naroda kroz stvaranje Herceg-Bosne i njenu inkorporaciju u FBiH Washingtonskim i Daytonskim sporazumom”,

dr.sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata: “Uloga RH u obrani BiH od srpske agresije i oslobađanju okupiranog teritorija BiH” i

gđa Višnja Starešina, specijalistica za pitanja Haaškog suda: “Suđenje haaškoj šestorci bh. Hrvata i medijsko stvaranje slike o udruženom zlocinackom pothvatu”.

Nakon tribine uslijedit će domjenak na koji su pozvani svi posjetitelji, a na ulazu će se besplatno moći preuzeti knjige prvooptuženog generala Slobodana Praljka.

Vidimo se!

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …