SUS i Studio smijeha organiziraju STAND UP COMEDY SHOW na Savi

stand up (1)

Slavonska udruga studenata tradiocionalno u predbožićno vrijeme organizira humanitarnu akciju ”Pružimo topli dom bližnjem svom” koja ove godine ulazi u treću godinu održavanja. Cilj akcije je pomoći socijalno ugroženim obiteljima iz Slavonije.

Ove godine u sklopu akcije održati će se niz aktivnosti kojima će se prikupljati sredstva za obitelj iz poplavama pogođene Gunje. U subotu su održani humanitarni turniri u PES-u i Belotu, a nedjelja je bila rezervirana za humanitarni kviz znanja koji se održao u prostorijama prijateljske Udruge studenata grada Splta na adresi Ilica 54.

U sklopu humanitarne akcije večeras vas u Kino Forumu u studentskom domu Stjepan Radić očekuje STAND UP comedy show koji Slaovnska udruga studenata organizira u suradnji sa Studiom Smijeha.

Na STAND UP COMEDY SHOW-u zabavljati će vas čak šest komičara koji će vas vjerujemo nasmijati do suza. Redom će na pozornicu izaći i nasmijati nas: Vlatko Štampar, Tihomir Paravina, Tin Sedlar, Goran Furjan, Tomislav Kozačinski i Zvonimir Milas. Njihove biografije možete pročitati na kraju ovog članka.

STAND UP COMEDY SHOW održati će se večeras (ponedjeljak 15.12.2014.) u dvorani KINO FORUM u studentskom domu Stjepan Radić s početkom u 20h. Cijena ulaznice iznosi 15 kn, a cjelokupan iznos od prodaje karata ide u humanitarne svrhe.

Za izjavu oko dosadašnjeg uspjeha humanitarne akcije zamolili smo predsjednika Slavonske udruge studenata Tomislava Lalića koji je rekao sljedeće: – ”U božićno vrijeme ima jako puno humanitarnih akcija, što veseli i žalosti. Veseli jer se vidi da ljudi žele pomoći i da nam je u ovo blagdansko vrijeme svima teško kada vidimo da netko nema uvjete dostojne za život, ali isto tako žalosti jer vidimo kako puno ima onih kojima je potrebna pomoć i za koje se društvo nije na adekvatan način pobrinulo. Meni je izuzetno drago kada vidim koliko studenti imaju srce, koliko žele pomoći i kako su spremni svoje vrijeme odvojiti kako bi pomogli drugima.

Ove godine u sklopu naše humanitarne akcije uspjeli smo osmisliti dosta aktivnosti, pa se nadamo da ćemo i privući jako veliki broj studenata. Zadovoljni smo odrađenim do sada, posebice humanitarnim kvizom koji je bio jako zanimljiv i na kojem su studenti pokazali zavidno znanje iz različitih područja. Večeras nas čeka STAND UP show, a za četvrtak spremamo party. Nadam se da će se prikupiti dovoljno sredstava kako bi pomoć obitelji iz Gunje bila dovoljna da blagdane provedu u sreći i veselju.”

Humanitarna akcija završiti će u četvrtak velikim humanitarnim party-em u zagrebačkom klubu INBAR (Jarunska 5).

BIOGRAFIJE NAŠIH KOMIČARA:

Goran Furjan
Dvije dekade nakon rođenja prve bradate bebe u bivšoj Jugoslaviji, Goran Furjan započinje karijeru stand-up komičara nastupom u novonastaloj udruzi mladih u Varaždinu 2007. godine, uz bok drugu iz školske klupe i budućem kolegi komičaru Vlatku Štamparu.
Nakon nekoliko inicijalnih nastupa na lokalnim daskama, seli se u Zagreb, gdje opetovano pobjeđuje na open-mic večerima. Goranova markantna pojava nikoga ne ostavlja ravnodušnim: muškarci žele takvu bradu na licu, žene žele takvu bradu na grudima. Ili obratno? Oboje!
Ovaj bradati tattoo majstor inspiraciju nalazi u svakodnevnim situacijama, u kojima se razum i logika sklanjaju s puta dobroj staroj ljudskoj gluposti. Vješto manevrirajući pojavama koje svakodnevno uzimamo zdravo za gotovo, Goran se pretvara u bradatog Poirota i dovodi publiku pred gotov čin spoznaje: car je gol! A car je, naravno, svatko od nas, sa svojim nepromišljenim ritualima, fejsbuk dramama i općenitom nefokusiranom glupošću.
Kao vrsni connoisseur apsurda, osim u klasičnoj ljudskoj gluposti, Goran rado uživa i u besmislu života, te nategnutim međuljudskim odnosima koji su prema njemu najplodnije tlo za kvalitetan materijal.

Vlatko Štampar
Čakovečki komičar Vlatko Štampar karijeru započinje krajem 80-ih, izmamivši vlastitoj majci osmjeh na lice nakon nezamislivih porodiljnih muka. Nakon te prve i najkrvavije gaže u životu, mladi je Vlatko na samom početku zavolio nasmijavati ljude oko stebe. Samo 20-kusur godina kasnije, stand-up podzemljem velegrada Zagreba šire se glasine o dobroćudnom divu duhovitih manira.
Započevši na sada već kultnim open-mic večerima u zagrebačkom Purgeraju, ovaj se neprilagođeni Međimurac ubrzo pokazao kao miljenik publike. Sudjelujući u formiranju stand-up scene Zagreba, Vlatko Štampar prometnuo se u nezaobilazno ime stand-upa “na ovim prostorima”, osim u Mađarskoj. Nastupa na stand-up večerima i festivalima komedije po gradovima diljem bivše naše, te unatoč jezičnoj barijeri (materinji mu je međimurski) uspijeva neobičnom lakoćom pokreta nasmijati na stotine i tisuće ljudi. Vlatko već godinama postojano i neumjereno nasmijava posjetioce zagrebačkog Studija Smijeha, razotkrivajući pritom (vlastito) uvrnuto poimanje svijeta i bogatu maštu napučenu životinjama koje pričaju (gluposti) i zabranjenim perverzijama koje bi se (izvan konteksta) mogle smatrati kaznenim djelom.
Za one koji ga nisu “probali”, Vlatko će ostati nikad pronađeno utjelovljenje svih onih suludih misli koje svatko od nas pomišlja u onom dijelu uma koji s razlogom ignoriramo. Za one koji su ga doživjeli, Vlatko je bio i ostaje ventil, pipa, sasvim suludih asocijacija koje u kombinaciji s njegovom nezamjenjivom manirom neizbježno mame smijeh i čine ga jednim od ponajboljih komičara “na ovim prostorima”. Osim u Mađarskoj.
“Čakovčanin Vlatko Štampar razvio je jedan svoj prepoznatljiv smisao za humor koji prelazi granice crnog humora bazirajući ga na seksualnosti i fetišizmu koji ide dokle god seže granica mašte. Pojedini detalji i ideje što, primjerice učiniti s muškim ili ženskim spolovilom, mogu poslužiti za jedan uvrnuti scenarij razine redatelja Davida Lincha ili Tima Burtona, pod uvjetom da cenzura ne vrijedi za nekolicinu zemalja”
(EmZe, www.labin.com).

Tin Sedlar
Najmanji komičar na Balkanu, boji se svega što je više od 168 cm, voli sve što vole mladi (mali), voli se šaliti na svoj račun. Kao mali je bio mali, a kao veliki je opet mali.
Hobi mu je pokazivanje osobne na ulazu u noćne klubove i pri kupnji alkohola. On je jednostavno mali čovjek s velikim srcem.
Rođen u Zagrebu 14.04.1988. Diplomirao je pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, trenira djecu nogomet, a nastupa i kao stand up komičar u Studiju Smijeha. On je dijete u duši, a i dijete izvana. Od malih nogu zanimao se za glumu, pa stoga voli kazalište i uživa glumiti u predstavama za djecu.

Tihomir Paravina
Tihomir je komičar koji objašnjava svoje fore za razliku od mađioničara koji Vam nikad neće reć u čem je štos. Toliko dugo je za mikrofonom da bi trebao plaćat pretplatu. Služi se klavirom. Htio bi imati dim mašinu da može nestat s pozornice. Tvrdi da se može “izgorit” i pod reflektorima isto ko pod suncem.

Tomislav Kozačinski Koza
Po danu grafički dizajner, po noći filozof / komičar / seronja – karijeru stand up komičara započeo je u jesen 2006. godine na maloj pozornici kluba Purgeraj u sklopu Open Mic večeri Marine Orsag, nakon čega na poziv komičara iz tadašnje skupine Sve5 nastupa kao njihov gost u redovnim večerima po klubovima u Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske.
Koza, kako ga zovu prijatelji, je do danas razvio svoj stil stand up nastupa koji će mnogi nerijetko nazvati “šok” humorom, dok će on reći da “samo govori istinu” i ono što svi već odavno znaju.
Koza smatra da humor ne smije imati granice – ako povučemo granicu na jednoj temi, ubrzo ćemo ih povlačiti posvuda. Granicama u humoru nije mjesto. Ako ste se došli smijati – tamo gdje je Koza sigurno hoćete.
Ljubitelji crnog humora i lite filozofije s nijansom svega što nije društveno prihvatljivo će svakako doći na svoje. Možda kući odete i s kojim upitnikom na glavi? No jedno je sigurno – nećete ostati ravnodušni.
Čovjek u crnom… Koza.

Zvonimir Mintas
Voli pisati i slušati šale, bavi se komedijom od 2012., smije se cijeli život.
Često ga najavljuju kao onelinera, ali ne može se staviti niti u jednu ladicu. Kad je riječ o elementima namještaja, njegov stil je sličniji kvaki. Čudno mu je pisati o sebi u trećem licu, pa ću ovdje prestati.

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …