StudentCuts: Festival studentske kreativnosti oživljava Savu

Studentcuts

14. i 15. svibnja Studentski dom „Stjepan Radić“ na Savi postaje poprište novog, drugog po redu StudentCuts-a, festivala koji podupire i promovira razne oblike studentskih kreativnih radova, u potpunosti organiziranog i realiziranog od strane studenata.

StudentCuts je nastao iz ideje Ivana Rajkovića, predavača na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, voditelja organizacije festivala, koji je u sklopu Erasmus programa razmjene nastavnika, gostovao na Sveučilištu u Mariboru gdje je u suradnji s njihovim nastavnim kadrom sudjelovao u pokretanju slovenske inačice  festivala.

Po prvi puta je održan u svibnju 2014. festival je svojim bogatim filmskim programom, koncertima i tribinama privukao veliku potporu medija i sponzora te je zadobilo veliki interes studentske javnosti. Ove godine festival se proširio sa filma na nove kategorije fotografije, 3d vizualizacije i animacije te postera ili plakata.

Također, u suradnji s brojnim partnerima festivala organizirane su mnoge popratne aktivnosti koje će uistinu oživjeti studentski dom na Savi. Na nekoliko lokacija unutar doma na Savi održat će se brojne izložbe studentskih radova, uključujući i podprojekt „Biseri iz studenstkog doma“ kojim su prikupljene smiješne i zabavne dogodovštine iz studentskog života.

I dok su kino dvorana Forum i dvorana Pauk rezervirane za filmske projekcije s kokicama i brojne nastupe, ostale prostore prožet će kreativnost graffita, revije Modnog ormara i fotografske radionice.

Dobra zabava zajamčena je i s preko 12 sati koncerata bandova: Trnje Live Acoustic, Široke ulice, DJ – Bronxwon, the Roomors i Big Strip Gorila, uključujući i demo bandove: Milfitter, Tapatafko, Introvers.

Drugog dana festivala organiziran je i turnir u stolnom nogometu uz glazbu i poslastice, a zainteresirani će moći sudjelovati u druženju i raspravi, saznati sve o StudentCutsu u studentskoj tribini na temu kako organizirati festival.

Za sudionike festivala osigurane su i brojne nagrade u navedenim kategorijama, kao i pokloni prijatelja festivala što, uz sve navedeno, čini StudentCuts nezaobilaznim svibanjskim događanjem.

PROGRAM MOŽETE PROVJERITI OVDJE

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …