Student Cuts: Međunarodni studentski film festival na Savi!

10153969_306779179475030_429194275955984283_n

Mladenačka kreativnost, polet i entuzijazam trebaju mjesto za rast. Student Cuts, Internacionalni Studentski Filmski Festival, je platforma gdje studenti i mladi ljudi mogu doseći širu publiku sa svojim filmovima oživljenim na velikom ekranu. Filmski festival je otvoren za studentske radove nezavisne produkcije kao dio studijskih zadataka i/ili slobodnih projekata.

Na taj način filmovi probijaju granice, prihvaćaju individualnost, spajaju ljude i izražavaju kreativnost bez kompromisa, dok njihovi autori nastupaju na lokalnoj pozornici. A te lokalne pozornice su različite i širom su Europe, gdje god je festival usvojen.

Student Cuts, organiziran u suradnji s nosiocem cijelog projekta Studentcuts, Sveučilištem u Mariboru (Fakultet elektrotehnike i računarstva, Institut za medijske komunikacije), prilika je za studente da svoje radove predstave publici, ali i da se povežu sa stručnjacima na tom području. Prikupljajući filmove iz cijele Hrvatske festival dobiva nacionalne okvire, no unutar granica Europe, čime se studentima nudi prilika da sudjeluju u globalnom projektu vrijednom pažnje (www.studentcuts.eu).

Otvorenje Festivala održat će se u petak, 16. svibnja od 16:00 u Kinu Forum Studentskog doma Stjepan Radić. Više informacija potražite na web stranici Student Cuts.

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …