SC, imal’ kod vas interneta malo?

Znate, ponekad brzina interneta zna frustrirati. Zapravo, cesto… Mogu neki reći da je super s obzirom koliko se plaća, ali ipak pustimo te glupe price. Živimo u 21. stoljeću. Internet tehnologija je u velikom zamahu već neko vrijeme. Gdje je Studentski centar u toj prici? Vjerojatno je zaostao negdje. Price o tome kako ”domski internet primarno služi u svrhe ispunjavanja fakultetskih obveza” odavno su za malu djecu.

Evo, nemamo TV u sobi… Barem većina nas. Zar je grijeh pogledati utakmicu, omiljenu seriju, koncert ili nešto slicno putem interneta? Zar se mora događati da ne možemo pjesmu na Youtubeu ucitati? Pa evo zna se dogoditi cak i da mail ne možeš poslati. Umjesto da postoji raširena wireless mreža u cijelom domu, mi nemamo ni da valja ovu sa žicom. Dokle draga gospodo? Ako vi mislite da studentima internet služi iskljucivo za ispunjavanje fakultetskih obveza, onda ste ocito ludi. To je bilo tako možda u prošlom desetljeću kada ste i uveli internet u dom. To je ono desetljeće u kojem ste vi vjerojatno i ostali, ili bolje receno – zaostali.

Od kada je uspostavljena domska internet mreža, samo je jednom nadograđena i to opet nakon višemjesecnog inzistiranja studenata sa Save. Dajte mladim ljudima da urade nešto kada vi ocito niste uhvatili ovaj val. Nema novca? Kad već Studentski centar ima dug od nekih 100 milijuna kuna, mogli ste barem odvojiti 1% za rješavanje naših problema.

Naravno, brzina interneta nije nikome od životne važnosti u domu (valjda), ali svakako treba naglasiti da postoje određeni problemi koje ocito nitko ne želi rješavati.

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …