Sava: Nositelji nove generacije

Crna kronika, loše vijesti, ubojstva, krađe… Nažalost dragi moji prijatelji, sve su to udarne vijesti na većini TV postaja te internet portala. Rijetko kada cujemo za neku pozitivnu vijest, humanitarnu gestu, jer ipak – važnije je skupiti nekoliko posjeta više time što će te napisati da se neki tinejdžer u Coloradu bacio s osmog kata. Žalosno.

Ipak, da sve nije tako crno, uvjerili smo se na našem gostovanju Hrvatskoj radioteleviziji ove srijede, kada smo bili dio emisije ”Misija: Zajedno”. 

Bio je to naš prvi susret s ovom medijskom institucijom. Kada dolazite tamo, ocekujete ljude pod stresom koji letaju na sve strane s izmorenim pogledom. Ali, opet suprotnost. Vesela i nasmijana asistentica, autori emisije Robert Tomić Zuber i Sanja Mikleušević Pavić sa širokim osmijehom na licu ugostili su nas kao predsjednika države.

Kao što znate, povod našeg gostovanja bilo je nedavno skupljanje boca za dida Stipu. Lijepo je primiti toliko pohvala, u ime svih stanara Save, za našu humanitarnu gestu. Uvidite da ljudi cijene to što ste uradili i kao da ste im ulili neku nadu u bolju budućnost Hrvatske. Smatraju vas nositeljem neke nove, bolje generacije koja je u stanju promijeniti neke stvari. Naježite se. Nije to receno tek tako u prolazu. Bio je o razgovor od nekih pola sata nakon emisije.

Dragi naši, možda bismo i trebali razmišljati u tom smjeru. Možda mi stvarno jesmo nositelji neke nove, moralnije Hrvatske. Ipak, to iz dana u dan pokazujemo u našem domu gdje pokazujemo solidarnost. Sava ima to nešto. Sava ima 4000 stanara koji, ako se dobro rasprše po lijepoj našoj, mogu uciniti stvari boljima. Čast mi je biti dio ove generacije, cast mi je biti dio povijesti ovog doma, jer tko god odavde izađe – izlazi kao pošten covjek s naucenim temeljnim vrijednostima.

Prilog iz emisije ”Misija: Zajedno”, možete pogledati ovdje (od 40:00)

I da, za dida Stipu je već osiguran zamrzivac te neka financijska sredstva. Za dobre stvari se ipak cuje, Bogu hvala. Jezivo je bilo gledati goste u studiju koji poslije prilaze i velicaju humanitarnu gestu cijele Save. Stvarno im ulijevamo nadu. Valjda ih nećemo razocarati. 

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …