Mirko Filipović gost sportske tribine u S.D. Stjepan Radić!

crocop

Bivši stanar Save, popularni Mirko “Cro Cop” jedan je od najpoznatijih majstora borilačkih vještina na svijetu. Također i jedan od rijetkih s podjednako velikim uspjesima u K-1 i PRIDE-ovim turnirima.

Svoju kickboxing karijeru započeo je 1996., nasljeđujući Branka Cikatića. U to vrijeme radio je u hrvatskoj specijalnoj policiji, i to u elitnoj anti-terorističkoj jedinici Lučko (ATJ Lučko). Mirko je dao otkaz u policiji 2003.g., sada je rezervist MUP-a, no kako kaže, srce ga vuče u specijalnu policiju i jednoga će se dana, kada mu završi saborski mandat vratiti u policiju. Otuda mu i nadimak Cro Cop (hrv. policajac). Prije tog naziva borio se par puta i pod imenom “Tigar”.

Filipović duguje svoj uspjeh u MMA-u u kombinaciji elitne razine kickboxinga i gotovo savršenu obranu od rušenja, što ga čini jednim od najopasnijih udarača u MMA povijesti i prototip je za moderne borce sličnog stila. Mirkov trademark potez bio je njegov munjevito brz udarac lijevom nogom u glavu (highkick), nakon što je slavno opisao svoje udarce kao “Desna noga, bolnica. Lijeva noga, groblje”. Njegova ostavština ostaje kao istinska legenda u mješovitim borilačkim vještinama i jedan je od najvećih teškaša u povijesti mješovitih borilačkih vještina i kickboxinga.

Posljednja borba je dokazala da je Mirko i dalje u formi te svakako vrijedi posjetiti Studentski dom Stjepan Radić u četvrtak 07.05.2014. godine od 20:00 u Kinu Forum. Ukoliko imate pitanje za Mirka, postavite ga u formi ispod:

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …