Guske u magli: U nedjelju prvi susret Kluba ljubitelja književnosti i poezije na Savi

guske_u_magli

Je li vas je ikad bilo stid reći u nekom društvu da volite čitati knjige? Društvo u kojem se hvale da je zadnja knjiga koju su pročitali Bajka o ribaru i zlatnoj ribici. Toliko ste dobrih knjiga pročitali, razmišljali ste o njima dok je društvo po milijunti imitiralo Mamićeve i Avine bisere.

U nedjelju 23.02.2014. u 18h po prvi put se sastaje Klub ljubitelja književnosti i poezije Guske u magli u kojem ćete svoje nove misli, nadahnuća i spoznaje moći podijeliti s drugima koji djele istu strast.

Prvi susret će se održati u 10 paviljonu u prostoriji br. 2. Među ljubiteljima literature također ima razlika… Neki su SF fanovi, neki ljubitelji krimića, ljubića, duhovne literature dok neki uživaju u klasičnim štivima. Susreti će omogućiti da se dobije uvid u literaturu s kojom se inače ne bi ni upoznali.

Dobit ćemo priliku da saznamo drukčija razmišljanja i viđenja pročitanih tekstova, ali nećemo samo čitati djela poznatih autora, već će oni koji i sami pišu imati priliku da izrecitiraju svoju pjesmu ili pročitaju kratku priču, kako bi dobili kritiku, kako pozitivnu tako i negativnu, i tako napredovali u vlastitom stvaralaštvu.

Dosta je bilo da lutamo kao guske u studentskoj magli Save. Vrijeme je da se jato okupi i da letimo zajedno prema visinama. Za prvi susret ćemo početi s knjigom koju je većina pročitala u prvom polugodištu prvog razreda srednje škole.

Oni koji su ga pročitali vjerojatno su zaboravili njezin sadržaj, koji će nam dobiti novo značenje u studenskim danima. Naravno, radi se o Lovcu u Žitu (J. D. Salinger), a poezijom ćemo se sa Pismom majci (Sergej Jesenjin) vratiti u bliže, maturantske dane. Veselimo se vašem prisustvu i sudjelovanju.

www.esava.info

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …