Domski internet: Problemi su očiti, rješenja na vidiku?

praonicasava

Predstavnici Studentskog odbora Stjepan Radić održali su u ranim jutarnjim satima sastanak koji se tiče problema s internetom. Na samom sastanku je uz naše predstavnike nazočio i gospodin Bernard Grgić kao jedan od predstavnika iz IT odjela pri Studentskom centru.

Nažalost, ispostavit će se da je gospodin Grgić ni kriv ni dužan opet postavljen kao streljana za studente, dok se glavni i odgovorni u Studentskom centru tek trebaju sastati sa studentima. Sami problemi interent veze započeli su već na useljenjima, a eskalirali su posljednjih dana i tjedana kada je gotovo nemoguće otvoriti bilo koju web stranicu.

Iz Studentskog centra nisu bili upućeni u te probleme te će tijekom popodnevnih i večernjih sati napraviti uvid u trenutno stanje. Također, s njihove strane se navodi kako su studentski domovi Sava i Cvjetno dobili opremu koja bi trebala osiguravati brizinu od 10Mb, ali je nažalost oprema koja se nalazi na Savi u kvaru je pa se njezin popravak očekuje kroz naredna 3-4 dana.

I ove godine smo ponovno nepripremljenji ušli u akademsku godinu. Internet je (nažalost) nužan za svakog studenta, kako radi fakultetskih obveza tako i radi komunikacije i informiranja.

Dojma smo kako se u Studentskom centru zbog neprofesionalnog kadra događaju ovakve stvari. Nekolicina studenta FER-a nudi se kao pomoć pri rješavanju ovakvih situacija, a često otkriju stvari koje bi nadležni već trebali znati. Monitoring je zakazao kao i cijela faza pripreme za novu akademsku godinu. Na mladima svijet ostaje, ali nikako da dobiju priliku. Studentski odbor će dogovoriti sastanak s nadležnima iz IT odjela, a do tada se nadamo da će barem privremeno biti riješeni problemi.

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …