“Dobrodošli u Zagreb. Budite vrijedni i uspješni

“Dragi naši,
obraćam se posramljen ponašanjem dijela svojih sugrađana u udnosu na sve ljude koji dolaze u Zagreb kao turisti, poslovni ljudi, navijaci, studenti.
Pripadnik sam generacije koja je zajedno slavila pobjede Hajduka i Dinama pocetkom sedamdesetih i ponosan sam na to vrijeme. Bilo je to “vrijeme ponosa i slave I. dio”.


Ostavimo po strani, u ovom trenutku, genezu ovakvih događanja. “Neka baci kamen tko nije ništa skrivio”.
Za mene je uvijek Hrvatska bila jedna cjelina. Rado sam posjećivao Split, još pod Plinarom, i Vidilicu, i Sukošansku. Nemam loših iskustava. Dapace, razmijenjivao sam ljubav, dobivao i davao. Želim i svima vama isto lijepa iskustva i u tom smislu sve marljive i korektne splitske studente pozdravljam kao dobrodošle u svoj rodni Grad.

Znajte da ga, mnogi, volimo kao što i vi volite svoj Split. I svi zajedno moramo prihvatiti naše raznolikosti, kvalitete, povijest, temperament, prihvatiti ih i time povisiti prag tolerancije i razumijevanja.
Ako ću biti u prilici, nedaj Bože, u potrebi, branit ću vas kao što bih branio i svog sina-studenta. Ponekad i ne treba puno. Ponekad je dovoljno samo pokazati građansku hrabrost. “I, ne trebamo ciniti cuda. Trebamo samo ciniti ono što možemo i događat će se cuda.”
Još jednom, dobrodošli u Zagreb, budite vrijedni i uspješni.

S najboljim željama,
Miljenko”


izvor: http://ud-st.hr

 

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …