Brže, više, jače: Strategija razvoja sportskih sadržaja u domu

savateretana

Sportski sadržaju u studentskim domovima zauzimaju značajno mjesto kada je u pitanju kvaliteta smještaja. Studentski odbor Stjepan Radićje u utorak, 25.2. bio domaćin sastanka  „Strategija razvoja sportskih sadržaja u domovima“. Na sastanku su bili predstavnici odbora triju domova (izostanak predstavnika sa Lašćine), pomoćnica sanacijskog ravnatelja SC-a za smještaj gđa.  Ružica Rajšić, voditelj Poslovnice za sport SC-a Dinko Hodak sa zaposlenicima sporta, te Upravitelj smještajnog dijela SN „Stjepan Radić“ Boženko Ćosić.

Kao predstavnici Save, domski odbor Stjepan Radić se založio za razvoj sportskih aktivnosti unutar doma, tako što je od zadnjeg sastanka proveo anketu  (http://esava.info/vijesti-iz-doma/sastanak-studentskog-odbora-stjepan-radic-sa-sanacijskim-upraviteljem-pejom-pavlovicem-upravom-sc/) zadovoljstva sportskim sadržajem, ali i predložio niz ideja koje bi mogle doprinijeti razvoju sadržaja.
Rezultati ocjenjuju zadovoljstvo sa prosječnom ocjenom (3), ali i upućuju na nove sadržaje koji bi trebali popraviti kvalitetu ponude.

Slijedom rezultata ovo su neki od zajedničkih zaključaka, koje je odbor doma u suradnji sa SC-om donio:

 • STUDOM – međudomsko natjecanje svibanj/lipanj 2014.
  – discipline dečke: nogomet, košarka, stolni tenis,
  – dicipline za cure: nogomet, košarka, odbojka na pjesku.
 • BICIKLIJADA – 17.11. 2014. međunarodni dan studenata – biciklistički krug od jednog do drugog doma, uz ručak i ostali sporski sadržaj koji će zaokužiti ovaj biciklistični izlet.
 • GLEDANJE UTAKMICA SVJETSKOG NOGOMETNOG PRVENSTVA – SC će u suradnji sa domskim odborom Stjepan Radić na terasi slastičarne organizirati veliko gledanje utakmica (posebno najavljujemo utakmicu koja ća se igrati 12.6. – Hrvatska – Brazil).  Period ove aktivnosti biti će od 12.6 – 13.7. 2014.
 • RADIĆEVI DANI – lipanj, 2014. – najavljujemo sportski dan Radićevih dana kada će se studenti moći prijaviti za sudjelovanje u svim disciplinama (mali nogomet, košarka, odbojka na pjesku, graničar, stolni tenis, povlačenje konopa…)
 • RADNO VRIJEME NEDJELJOM –anketa koju smo proveli ukazala nam je na potrebu otvaranja teretane nedjeljom, tako da bi se ona uskoro trebala otvoriti i to u periodu od 16 do 20h.
 • DOPUNA KARDIO PROGRAMA U TERETANI – ponude za kupovinu traka za trčanje su u finalizaciji, tako da bi se uskoro trebao popraviti kardio program u našoj teretani kako bi i studentice imale veći interes za odlazak  u naš fitness.
 • TRAKA ZA TRČANJE OKO DOMA – sa sanacijom doma (do 2016.) predložena je i implementacija linije za trčanje (krug od 1500m) i rolanje. Uz to, se planira izgraditi otvoreno igralište i teretana na otvorenom za street work out.
 • STRANICE SC-a – na službenim stranicama SC-a, u izborniku možete potražiti rubriku sport koja vas upućuje o svim sadržajima unutar doma. 
 • KOREKTIVNE VJEŽBE – treneri SC-a od idućeg tjedna planiraju studentima ponuditi  edukacijske vježbe koje će im pomoći u rješavanju tegoba (bolovi u leđima, ramenima…).
  Sve što je potrebno je javiti se treneru i dogovoriti sastanak, jer će se edukacije izvoditi izvan radnog vremena teretane kako studentima ne bi bilo neugodno pred ostalima.
 • EDUKACIJE – već početkom idućeg tjedna će započeti edukacije o tome kako se služiti spravama u teretani, koje djeluju za pojednina područja na kojima studenti žele više raditi.
 • TRIBINE – u suradnji sa kolegama sa KIF-a treneri SC-a planiraju organizirati tribine o zdravoj prehrani, sportskim dodacima…

Studentski odbor Stjepan Radić

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …