Bogat tjedni program u Kinu Forum u organizaciji studentskih udruga

Bogat program nas ocekuje ovaj tjedan u Kinu Forum u organizaciji Studentskog pastorala te zavicajnih studentskih udruga:

UTORAK, 27.03.2012. od 20:00 

Umjesto studentskog vjeronauka bit će održana studentska predstava TREBA LI ANĐELIMA ČUVARIMA SINDIKAT? Ulaz je slobodan. Vjeronauka neće biti ni u srijedu na Jarunu.
 

SRIJEDA, 28.03.2012. od 20:00

U srijedu, 28. ožujka 2012., s pocetkom u 20 sati, u Kinu Forum Studentskog doma “Stjepan Radić”, održat će se javna tribina pod nazivom: “Je li Hrvatska agresor, a Herceg-Bosna udruženi zlocinacki pothvat?”

Ususret skorašnjoj presudi haaškog suda šestorci bosanskohercegovackih Hrvata, Zavicajni klub hercegovackih studenata (ZKHS) u suradnji s ostalim udrugama iz svih krajeva Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje se okupljaju u Koordinaciji zavicajnih studentskih udruga, dovodi kompetentne goste koji će progovoriti o istini koja, vjerujemo, negativno odgovara na postavljeno pitanje u naslovu.

Za razliku od nekih dosadašnjih tribina gdje smo imali sukobljene strane, ovdje će sva tri gosta argumentirano pobiti tvrdnju da je Republika Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu te da je Herceg-Bosna bila rezultat udruženog zlocinackog pothvata u sukobima Hrvata, Srba i Bošnjaka. Tribina će se sastojati od petominutnog uvoda moderatora Ante Borasa i tri 15-minutna izlaganja svakog od gostiju, uz 30 minuta predviđenih za pitanja.
Gosti su tribine:

dr.sc. Ivo Lucić, znanstveni suradnik u Hrvatskom institutu za povijest te bivši nacelnik obavještajne službe: “Ratni sukobi u BiH, obrana hrvatskog naroda kroz stvaranje Herceg-Bosne i njenu inkorporaciju u FBiH Washingtonskim i Daytonskim sporazumom”,

dr.sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata: “Uloga RH u obrani BiH od srpske agresije i oslobađanju okupiranog teritorija BiH” i

gđa Višnja Starešina, specijalistica za pitanja Haaškog suda: “Suđenje haaškoj šestorci bh. Hrvata i medijsko stvaranje slike o udruženom zlocinackom pothvatu”.

Nakon tribine uslijedit će domjenak na koji su pozvani svi posjetitelji, a na ulazu će se besplatno moći preuzeti knjige prvooptuženog generala Slobodana Praljka.

PETAK, 30.03.2012. od 20:00

Udruga bosanskih studenata u Zagrebu (UBS) poziva sve svoje prijatelje, studente, ucenike i sve one koji vole kazalište na kazališnu predstavu pod nazivom „Don Quijote“.

Ugostit ćemo u Zagrebu Gradsko kazalište mladih iz Viteza.
GKM Vitez pokrenuto je na inicijativu Udruge mladih „Enter“ i Radio postaje Vitez. Trenutno broji oko 100 clanova.

Do sada su izveli veliki broj predstava od kojih možemo izdvojiti: „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, „Sumnjivo lice“, „Gospođa ministarka“, „Zlocestobija“, „Don Quijote“….
Veliki dio predstava izveli su i izvan svoga grada, ali i države te proglašeni za najbolje omladinsko kazalište u Bosni i Hercegovini.

30.03.2012. u 20h prvi put nastupaju u Zagrebu u kinu Forum u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić.
Izvest će predstavu „Don Quijote“ koju je režirala Mirna Mišković prema tekstu Sanje Babić-Đulvat. U predstavi igraju: Marko Mirković, Mirna Mišković, Slaven Čalić, Bruno Grebenar i Lorena Križanović. Za glazbu je zadužena Nataša Todorović, a graficki dizajn djelo je Borislava Sucića. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

To je predstava koja nas vodi putem od parodije do travestije i natrag. Pratit ćete ju bez daha jer ona ne samo da oživljava velike likove španjolske književnosti, već sjajnom glumom i izvedbom oblikuje sasvim nove osobnosti. I to, ni manje ni više, naše vlastite: one javne i one skrivene. Na tankoj crti razdvajanja humanog i zlog, idealizma i gluposti kreću se mladi glumci koji svoju snagu nalaze u ravnoteži i osmijehu.

Nakon predstave, UBS je za svoje goste pripremio mali domjenak uz harmoniku i gitaru. Ulaz slobodan.

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …