A.M. uzvraća udarac! Actually…

Cijeli dan mi se nešto vrti po glavi da želim crnu kožnu jaknu. Mislim se- treba li bit mat, možda sjajnija, sa zakovicama, bez? Kako da pitam mamu novce za to , a 12. mjesec je. A dobro, uskoro mi je rođendan, koji izlazak manje i eto je! Googlam kataloge svih trgovina i sva sretna zaključujem da će moj ormarić dobiti novog člana postave jesen /zima 2012./2013. Prije nego odem spavati, zavirim na fejs da provjerim ima li nekakav inbox i naravno skrolam mišem da provjerim što ima. Puno attending na advent ovaj-onaj, fotkice sa jednodnevnih izleta, čekiranja u kinu, kazalištu, na kuglanju. E sad mi je već lagano muka jer nisam planirala neki put za advent ili Novu Godinu, ali ako položim ispite mogla bih ušparati za neki jednodnevni izlet? Možda i odradim koji sat preko SC-a, ako stignem, pa da nagovorim cure da otputujemo negdje.
S desne strane mi se pojavi da jedan od prijatelja ide na neki humanitarni koncert u Roku. Kliknem jer mi zvuče fora pjevači, mogla bi biti dobra fešta. Ugledam sliku uvećam ju da vidim ima li poznatih lica! Kad tamo ugledam curicu zagrljenu s Tonijem Cetinskim, mislila sam da je mlađa nego što uistinu jest. Upišem u google “Ena Šarac”. Prvo što sam ugledala bilo je ” Teško bolesna Ena Šarac u 8 dana položila 16 ispita”, ” Nakon teške operacije položila 16 ispita”, ” Ena Šarac – ponos Hrvatske”… Pregledam članke, vidim fotografije i jedino mi prođe kroz glavu – “stara moja koji si ti plićak”. Imam ono što ne mogu kupiti, imam ono čime se ne hvali na fejsu, imam ono što ljudi uzimaju zdravo za gotovo. Imam zdravlje. A ta curica na slikama želi samo to… Nisu joj bitne jakne, koncerti, izlasci, putovanja… bitno joj je samo da ozdravi! Koliko znamo nekad biti sebični pa licemjerno izreći “nemam ni za sebe, kamo li da dajem nekome” . Zamislite patnju njene mame koja joj koliko se god trudila ne može priuštiti zdravlje, njenog tatu. Kako bi našim roditeljima bilo prositi za naše ozdravljenje? Sad više nemam niti jednu želju za Božić i za rođendan osim da ovo što čitate probudi u vama inat, bijes, grižnju savjesti i da odlučite dati Eni priliku za život! Pokažimo svi zajedno da znamo suosjećati i da želimo pomoći. Ovaj Božić poželite samo da oni koje volimo ozdrave.

A.M.

Više o humanitarnom koncertu možete pronaći ovdje: https://www.facebook.com/events/256127637846650/?fref=ts

Zamolili bi vas ispred uredništva za jednu jedinu stvar, ukoliko nije problem. Podržite ovu akciju makar na način da podijelite ovu vijest na svom facebooku. Ako već vi ne možete doći, možda netko drugi želi, a ne zna. Pomozite da svi saznaju!
Zahvaljujemo se! 🙂
ZA Enu!

Provjeri ovo!

Dan kad je Zagreb izgubio Sidro

 Igor Kralj/PIXSELL Tekst je prenešen s bloga “Vagonašica”, Dubravke Glavine, koji možete posjetiti ovdje! Predugo …