Znanstvena subota na FER-u

620_400_1353244011FER.logo_

U subotu, 15. ožujka 2014. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održat će se Znanstvena subota na FER-u s početkom u 10 h. Događaj popularizacije znanosti organizira Društvo za edukaciju van okvira – EVO u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, programskim timom FER-ovog programa popularizacije znanosti ”ŠUZA – iz škole u znanost i akademsku zajednicu”, studentskom udrugom eSTUDENT te predstavnicom programa obrazovnih aktivnosti Hrvatske sekcije IEEE dr. sc. Ivom Bojić.

Znanstvena subota na FER-u je jednodnevni događaj namijenjen učenicima srednjih škola. Projekt je osmišljen po uzoru na Ljetnu školu znanosti koju Društvo za edukaciju van okvira organizira već trinaest godina, od čega prvih dvanaest godina u Višnjanu, a od prošle godine u Požegi. Održavanje ovog projekta omogućio je Google dodijelivši Školi prestižnu nagradu Google RISE (engl. Roots in Science).

Radionice će omogućiti učenicima da na praktičan način upoznaju područja elektrotehnike i računarstva. Entuzijazam prema znanju i otkrićima razvijat će pod vodstvom mladih studenata FER-a koji će im putem radionica odgovoriti na pitanja kako računala raspoznaju karte, komuniciraju putem interneta, uče i zaključuju poput pravnika, doktora ili znanstvenika, kako se programiraju mikrokontroleri ili 3D igre u Unity-ju te objasniti način na koji rade genetski algoritmi.

Polaznici će također imati priliku posjetiti FER-ov ACROSS centar, gdje će se bolje upoznati sa mnogim vrstama  i primjenama robota, dok će kroz predavanje prof. dr. sc. Jana Šnajdera saznati informacije o aktualnim istraživanjima iz područja strojnog učenja. Uz radionice, predavanja i posjete laboratorijima održat će se i smotra radova bivših polaznika Ljetne škole znanosti te Istraživačkog centra mladih.

Za prijavu je potrebno  ispuniti obrazac  na  http://tinyurl.com/ISprijave . Broj polaznika je ograničen.

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …