Zagreb po drugi put domaćin simulacije rada institucija EU; traju prijave za sudionike

meu2014

Udruga Hrvatska  edukacijska  i  razvojna  mreža  za  evoluciju  sporazumijevanja  (HERMES) i njen partner na projektu, Hrvatska studentska asocijacija (HSA), predstavljaju simulaciju donošenja  političkih  odluka  unutar institucija Europske unije.

Simulacija je koncipirana po uzoru na već postojeći Model European Union koji se održava niz godina u  Strasbourgu. S njime dijeli nastojanje da se studentima pruži iskustvo „iz prve ruke“ o načinu funkcioniranja institucija Europske Unije i time omogući bolje razumijevanje zakonodavstva Europske Unije. Oponašajući rad europskih  institucija, MEU  pruža  mladim  ljudima  jedinstvenu  priliku dobivanja uvida u njihov način funkcioniranja, u strukturu i dinamiku političkog odlučivanja i puteve usuglašavanja i usvajanja određenih političkih rješenja koja utječu na živote građana EU.

Službeni jezik simulacije je engleski te je uvjet za prijavu mogućnost sporazumjevanja na engleskom jeziku. Prednost dajemo studentima koji su načelno upoznati s radom europskih institucija, no to nije uvjet za prijavu.

Prijave već traju!

Mislite li da bi i vi mogli sudjelovati u donošenju odluka na europskoj razini? Ako je tako, pridružite nam se na Modelu Europske unije u Zagrebu od 25. veljače do 1. ožujka 2014. godine i osobno doživite iskustvo donošenja političkih odluka unutar Europske unije.

Prijave trebaju biti na engleskom jeziku i mogu se preuzeti sa službenih stranica simulacije.

Prijavu treba dostaviti e-mailom na adresu recruitment@meuz.eu do 20. siječnja 2014. godine, s naslovom «Application for participation on MEUZ 2014.».

Detalje natječaja pročitajte na web stranici:

http://meuz.eu/

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …