Za žene u znanosti: Svečana dodjela stipendija za četiri mlade znanstvenice

Za žene u znanosti

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L’Oreal ADRIA održat će svečanu dodjelu stipendija Nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti za 2014. godinu.

Od čak 50 prijavljenih kandidatkinja, Izborno povjerenstvo na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, odabralo je četiri znanstvenice do 35 godina u završnoj fazi pripreme doktorske disertacije iz područja prirodnih znanosti koje će biti nagrađene jednokratnom stipendijom u iznosu od 5.000,00 € (u kunskoj protuvrijednosti).

 Svečana dodjela stipendija održat će se u utorak, 4. ožujka 2014. godine s početkom u 19 sati, u Muzeju Mimara (Rooseveltov trg 5, u Zagrebu).

Ovi znanstveni radovi i istraživanja omogućavaju napredak hrvatske znanosti i promociju iste u svijetu baš kao i visoki dužnosnici, uvaženi akademici i profesori i gosti koji će prisustvovati svečanosti:

  • Gđa. Dragica Zgrebec, potpredsjednica Hrvatskog sabora i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora,
  • Prof. dr. sc. Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta,
  • Prof. dr. sc. Ankica Marinović, osobna izaslanica i savjetnica Predsjednika RH za znanost, visoko obrazovanje i vjerske zajednice,
  • Prof. Berislav Šipuš, zamjenik ministrice kulture,
  • Akademik Zvonko Kusić, predsjednik HAZU-a i predsjednik Izbornog povjerenstva,
  • Akademik Vladimir Paar, član Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture,
  • Gđa. Brigitte Streller, generalna direktorica L’Oreala ADRIA,
  • Odabrane stipendistice za 2014. godinu.

 Rad znanstvenica često je isključen iz javne scene, stoga se ovom svečanom dodjelom stipendija želi odati zasluženo priznanje za njihovu predanost na projektima i istraživanjima od društvenog značaja te tako dodatno promicati hrvatsku znanost.

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …