Svjetski Savez Mladih Split – Mladi probijaju granice (WYA Week)

1394092574_90718

Svjetski savez mladih, globalna je udruga mladih sa sjedištem u New Yorku i Briselu. U Hrvatskoj djeluje od 2012. godine u tri grada: Split, Osijek i Zagreb.

Udruga svake godine organizira tjedan promocije World Youth Alliance-a na kojem organiziramo brojna kulturna i akademska događanja. Ove godine tjedan promocije organiziramo u sklopu projekta Mladi probijaju granice koji će se održati u Zagrebu od 17. – 23. ožujka 2014.

Program splitskog tjedna uključuje brojna kulturna i akademska događanja koja će se održati na raznim lokacijama u četiri dana.

U četvrtak će tako biti projekcija dvaju dokumentarnih filomova u anfiteatru Doma mladih s početkom u 18 sati. Radi se o dokumentarnim filmovima „Identitet mladih“ i u New Yorku nagrađenom kratkom dokumentarcu „Pri našem delu“ autorice Maje Šubarić Mahmunjin.

Petak je rezerviran za akademska druženja mladih na okruglom stolu u Akvariju na lokaciji Uvala Baćvice u 11 sati, i navečer na diskusiji o ljudskom dostojanstvu u Sveučilišnoj knjižnici u 19 sati.

U subotu su članovi Svjetskog saveza mladih Split na Rivi kroz cijelo jutro, a večer je posvećena kulturi uz zbor Schola Cantorum i njihov koncert u Muzeju grada Splita u 20 sati.

Svi koje zanima rad ove svjetske udruge mladih mogu prisustvovati svim događanjima, stoga su svi pozvani.

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …