Predavanje na FER-u: How Does Google Test Software?

1-google-art2

Odjel za računarstvo i Odjel za pouzdanost Hrvatske sekcije IEEE u suradnji s udrugom korisnika Googleovih razvojnih platformi i alataGoogle Developer Group Zagreb (GDG Zagreb) pozivaju Vas na predavanje

“How Does Google Test Software?”

koje će održati Marko Ivanković, programski inženjer u Engineering Producitvity grupi tvrtke Google u Zurichu, Švicarska. Predavanje će se održati u utorak, 11. veljače 2014. godine u 18:00 sati, Siva vijećnica, FER.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane s predvidivim trajanjem od 30 minuta, nakon čega slijedi rasprava o temi. Jezik predavanja je hrvatski s prikaznicama na engleskom jeziku.

Sažetak predavanja i životopis predavača nalaze se u nastavku obavijesti.

Sažetak predavanja

Tvrtka Google danas ima jedan od najvećih i najsloženijih repozitorija izvornog koda na svijetu. U ovom predavanju bit će prikazan proces razvoja i testiranja programske potpore u Googleu te tehnike kojima Google postiže kvalitetu proizvoda bez usporavanja razvojnog procesa.

Kroz opis svakodnevnog razvojnog okruženja te prikaz puta kojeg izvorni kod prolazi od radne stanice do izvršavanja u produkciji, pružit će se pogled na alate, infrastrukturu i procese vezane uz testiranje i održavanje kvalitete proizvoda i zdravog izvornog koda.

Životopis predavača

Marko Ivanković (www.ivankovic.me) završio je preddiplomski i diplomski studij računarske znanosti na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Od 2011. godine radi kao Software Engineer in Test u Googleovom uredu u Zurichu kao dio Engineering Producitvity tima.

Dugogodišnji je natjecatelj na međunarodnim natjecanjima iz informatike, osvajač srebrne medalje na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi 2006. godine u Meksiku te priznanja s ACM srednjoeuropskog studentskog natjecanja 2006. godine u Budimpešti, 2007. godine u Pragu i 2009. godine u Wroclawu. Sudjelovao je u edukaciji hrvatskih nadarenih srednjoškolaca od 2007. do 2011. godine, ponajprije kao član državnog povjerenstva za izradu zadataka te kao član povjerenstva za evaluaciju na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi održanoj 2007. godine u Zagrebu.

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …