Otvoren natječaj za Balkansku novinarsku stipendiju za 2014. godinu

novinarstvo_ilustracija

Ne propustite priliku osvojiti novinarsku stipendiju u iznosu od 2000 eura, plaćene troškove putovanja i istraživanja te priliku da unaprijedite svoj rad kroz sudjelovanje na međunarodnim seminarima i vidite Vašu priču objavljenu diljem Europe.

Iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske i Srbije pozvani su da se prijave na osmi natječaj za dodjelu Balkanskih stipendija za novinarsku izvrsnost.

Ove godine su, po prvi puta, i novinari iz Grčke pozvani na sudjelovanje u ovom renomiranom medijskom programu.

Svake godine posredstvom natječaja bude izabrano deset novinara koji dobivaju sredstva i profesionalnu potporu za svoja daljnja prekogranična istraživanja na teme od značaja za regiju i EU. Tema za 2014. godinu je GENERACIJE.

Natjecatelji, odabrani od strane neovisne komisije, primit će stipendiju u iznosu od 2000 eura, a zatim dodatnih 2000 eura za troškove putovanja i istraživanja. Također, sudionici će moći unaprijediti svoj rad kroz sudjelovanje na međunarodnim seminarima i suradnju s međunarodno priznatim urednicima. Proizvedeni članci bit će objavljeni na engleskom jeziku i jezicima regije u istaknutim regionalnim i međunarodnim medijima. Autori tri najbolja članka bit će nagrađena iznosima od 4000, 3000 i 1000 eura.

Rok za prijave je 5. ožujka 2014. Obrazac za prijavu, smjernice i daljnje informacije o stipendiji možete pronaći na stranici fellowship.birn.eu.com

Zaklada ERSTE i Zaklada otvoreno društvo, u suradnji s Balkanskom istraživačkom mrežom BIRN, realiziraju program Balkanskih stipendija za novinarsku izvrsnost u cilj podrške kvalitetnom istraživanju, povezivanju novinara na regionalnom nivou i objektivnom izvještavanju o temama od ključne važnosti za cjelokupnu regiju i Europsku uniju.

Za više informacija kontaktirajte:

Dragana Žarković Obradović
program menadžer za stipendije BIRN
Gospodar Jevremova 47/III
11 000 Beograd, Srbija
Tel/fax: +381 (0)11 6 5555 91
Email: fellowship@birn.eu.com

 Prijavnica (151 kb)
 Upute za prijavu (207 kb)

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …