Nova društveno-poslovna mreža Alumniportal Deutschland!

alumnideutschland

Alumniportal Deutschland je svojevrsna platforma za razmjenu mišljenja, iskustava i znanja iz raznih znanstvenih i stručnih područja namijenjena njemačkim alumnijima.

Umrežavanje postaje sve važnije u akademskom i poslovnom svijetu, a dokaz tomu je iAlumniportal Deutschland, zajednički projekt njemačkih organizacija razvojno-političke, gospodarske, kulturne i znanstvene suradnje – Zaklade Alexander-von-HumboldtCIM-a (Centar za međunarodne migracije i razvoj), DAAD-a (Njemačka služba za akademsku razmjenu), Goethe-Instituta i GIZ-a (Njemačko društvo za međunarodnu suradnju). Portal je usmjeren na jačanje veza i suradnje između Njemačke i zemalja iz kojih alumniji potječu.

Osim alumnijima (bivšim stipendistima njemačkih zaklada, studentima i učiteljima njemačkog jezika i drugima koji su i o svom trošku studirali i usavršavali se ili radili u Njemačkoj, kao i onima koje su potpomogle njemačke institucije u inozemstvu) ova društvena mreža namijenjena je i poduzećima, zakladama, visokoškolskim ustanovama i institutima za razvoj obrazovanja s ciljem umrežavanja, njegovanja kontakata, zapošljavanja i kvalitetnog korištenja i implementacije potencijala ovih ljudi u zemljama iz kojih oni potječu, pa tako i u Hrvatskoj.

Zahvaljujući ovom besplatnom globalnom portalu alumniji predstavljaju sebe, svoje vještine, sklapaju kontakte i traže posao odnosno mogućnosti usavršavanja. Poduzeća predstavljaju svoju djelatnost i aktivnosti, nude posao i pronalaze visokokvalificirani kadar koji poznaje njemački jezik i kulturu. Visokoškolske ustanove i zaklade predstavljaju sebe i svoje mreže alumnija, studijske programe odnosno programe stipendiranja te mogu ponovo pronaći svoje alumnije i njegovati kontakte sa svojim stranim alumnijima.

U području portala Infopoint moguće je pretraživati mogućnosti zapošljavanja (rubrikaJobs & Careers koja predstavlja međunarodnu burzu zapošljavanja), usavršavanja (rubrike Education i Science & Research), kao i razna događanja (rubrika Events).

Osim toga Alumniportal Deutschland je svojevrsna platforma za razmjenu mišljenja, iskustava i znanja iz raznih znanstvenih i stručnih područja.

O tome najbolje svjedoče mnogobrojne zanimljive grupe u području portala Community, koji predstavlja zajednicu registriranih članova – alumnija i organizacija – na portalu. UCommunity-u dakle svi registrirani članovi mogu sklapati kontakte, pisati blogove, sudjelovati u raspravama u grupama, itd. Neke od više od 600 zanimljivih grupa koje danas postoje na portalu su Climate Change and Related Issues, Doing Good Business, Friends of Japan, Friends of Libya, Webinar Online-Journalismus, Konfliktsensibilität-Friedensentwicklung, Expertenzirkel Erneuerbare Energien, a ti je i grupaKroatien Alumni koja okuplja registrirane članove iz Hrvatske.

Na portalu je također moguće učiti i usavršavati njemački jezik u rubrici German language.

Inače se portal svakodnevno nadograđuje, moguće ga je pretraživati na njemačkom i engleskom jeziku, a pristup portalu je moguć na njemačkom, engleskom, španjolskom, ruskom, francuskom, kineskom, odnedavno i na arapskom jeziku. Na portalu je komunikacija moguća na raznim jezicima svijeta.

Broj korisnika portala svakodnevno bilježi porast na svjetskoj razini, pa tako i u Hrvatskoj.

Posjetite i Vi www.alumniportaldeutschland.org, besplatno se registrirajte, kreirajte osobni profil, poslovni/stručni profil ili profil institucije i umrežite se s ostalima naAlumniportalu Deutschland!

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …