Kulturna i društvena događanja u Studentskom centru

Culture_by_AagaardDS

Što Studentski centar ovaj tjedan donosi u svojoj kulturnoj i društvenoj ponudi, provjerite u ovom tjednom rasporedu gdje smo za vas izdvojili neke od projekata koji će se izvoditi:

17.,19. i 25.2. / Predstava / O.Frljić: Mrzim istinu
Teatar &TD-dvorana SEK / 20 sati, 50/25kn

Režija i koncept: Oliver Frljić
Igraju: Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Filip Križan i Iva Visković

Premijerno izvedena 26. svibnja 2011.

24. travnja 1992. Oliver Frljić u svojoj šesnaestoj godini napušta roditeljski dom. Ono što u tom trenutku izgleda kao kratkotrajno razdvajanje od obitelji, postat će trajno stanje.

Slijede: godine izbjeglištva, prvi studij, drugi studij, zasnivanje vlastite obitelji, treći studij, početak profesionalne kazališne karijere, postupna afirmacija, raspad obitelji, ova predstava.

Ova predstava vraća nas u vrijeme prije 24. travnja 1992.

18.2. / Radionica / Jazz lab: Ante Gelo
MM centar / 16-18 sati / ulaz besplatan

Muzička akademija u Zagrebu, Hrvatska glazbena mladež i Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu-Kultura promjene

Ante Gelo(gitara) – mala jazz manufaktura

Gitarist, skladatelj i aranžer Ante Gelo je diplomirao jazz gitaru na Univerzitetu za glazbu i scenske umjetnosti u Grazu. Godine 2001. upisao je magisterij na istom fakultetu, smjer kompozicija i aranžiranje. Tijekom karijere nastupao je na brojnim jazz festivalima u Hrvatskoj te na koncertima u Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Italiji, Južnoj Americi i drugim zemljama. 


20.2. / Panel diskusija i radionica / Znanost je IN: Gospodarstvo i popularizacija 
MM centar / 10 sati (radionica), 18.30 sati (panelica) / ulaz besplatan

U sklopu projekta Znanost je IN! održat će se treća po redu panel diskusija i radionica iz ciklusa tema o popularizaciji znanosti. Naziva Gospodarstvo i popularizacija, raspravljat će se o tome postoji li u Hrvatskoj uopće ulaganje u popularizaciju znanosti, i ako da, o kakvoj se vrsti radi, što su „zlatna pravila“ komunikacije prema potencijalnim ulagačima…

Svoja iskustva u prikupljanju financijskih sredstava kao i dobro čuvane „male tajne velikih majstora“ s nama će podijeliti gost iz Danske – Kim Gladstone Herlev, zamjenik izvršnog direktora znanstvenog centra Experimenatrium iz Kopenhagena.

Radionica započinje u 10 sati te je obavezna rezervacija na info@zez.hr


22.2. / Predstava, gostovanje / Roberta Milevoj: Opet Roberta @ Tanzfabrik Berlin (DE) 
u sklopu projekta apap – Performing Europe

Koreografija i izvedba: Roberta Milevoj
Glazba: Nenad Sinkauz
Dizajn svjetla: Bojan Gagić
Savjetnik: Matija Ferlin
Grafički dizajn: Mauricio Ferlin
Fotografije: Goran Škofić
Odnosi s javnošću: Morena Milevoj
Prijevod: Ana Uglešić

Opet Roberta je nova plesna predstava Roberte Milevoj koja istražuje mogućnosti preoblikovanja emotivnog doživljaja prirodnog prostora u umjetnom prostoru izvedbe.
Crpeći materijal iz bivanja u prvom prostoru, prelaskom u drugi prostor dolazi do njegove transformacije.
Tako promijenjen plesni materijal, podržan specifičnom glazbenom podlogom, stvara novu perspektivu vremena i prostora izvedbe. 

23.2. / Premijera / Francis Poulenc, Jean Cocteau :„La voix humaine“
Teatar&TD / 20 sati / ulaz s pozivnicom

Premijera mono opere  La voix humaine (Ljudski glas) autora Francisa Poulenca i Jeanea Cocteaua održat će se 23. veljače u Teatru &TD, s početkom u 20 sati. 
Priča o sofisticiranoj, mladoj ženi koja stjecajem okolnosti postaje „druga žena“.  Uskoro ostavljena, ona prolazi maraton jakih emocija, agoniju ostavljanja i nemoć promjene.

Za hrvatsku izvedbu ove lirske tragedije u jednom činu, koja ujedno predstavlja i diplomski ispit na Muzičkoj akademiji,  zaduženi su buduća diplomantica, solistica Ivana Srbljan, maestro Berislav Šipuš (ujedno i komentor), redatelj Mario Kovač te Hrvatski komorni orkestar.

Riječ je o suradnji nastaloj između zagrebačke Muzičke akademije, Hrvatskog društva skladatelja, Hrvatskog komornog orkestra, Francuskog instituta i Muzičkog salona Kulture promjene Studentskog centra. 


24.2. / Izložba / Oni dolaze…Patricija Purgar / Igor Taritaš 
Galerija SC / 20 sati

Otvorenje izložbe naziva Tragovi prisutnosti / Pejzaž kao obraz autoraPatricije Purgar i Igora Taritaša održat će se 24. veljače u Galeriji SC, s početkom u 20 sati. Izložba je otvorena do 1. ožujka.
Radno vrijeme Galerije SC je od 12 do 20 sati radnim danom te subotom od 10 do 13 sati.

Napuštene zgrade, tvornice i oronuli prostori motivi su slika dvoje mladih autora. Predloške nalaze u vlastitoj okolini i u filmskim scenama. Patricija Purgar polazi od filma i prizora koji koriste prostore bez likova i koji tako ispražnjeni i u odsustvu čovjeka naglašavaju atmosferu filmske priče.

Lokacije snimanja su derutni napušteni predjeli i ruševna arhitektura, sve prisutniji u našoj okolini.

Igor Taritaš na svojim slikama istražuje puste interijere melankolične atmosfere.
Načinom slikanja u kojem su najvažniji elementi ploha i perspektiva kojima gradi prostor, stavlja naglasak na nematerijalne prostore koji propadaju i koji kao da odražavaju duhovnost u rasulu. 

www.esava.info

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …