Humanity in action: Ljetni programi u Berlinu, Amsterdamu i Kopenhagenu

Humanity_in_action_cover

Fondacija Humanity in action objavila je poziv za prijave na ljetni program. Stipendije se dodjeljuju za edukacijske ljetne programe u trajanju od mjesec dana (1. lipnja – 1. srpnja 2014. godine) u Berlinu, Amsterdamu i Kopenhagenu.

Dodjeljuje se šest stipendija, koje se dobivaju nakon što aplikacija kandidata zadovolji sve uvjete, te bivaju primljeni u program.

Fondacija pokriva sve troškove smještaja, putne troškove, troškove hrane i učešće u aktivnostima ljetnih programa. Također, dodjeljuje se i manji džeparac učesnicima programa. Period u kojem učesnici raspolažu stipendijama je 1. lipnja – 1. srpnja svake akademske godine i stipendiraju se studenti I i II ciklusa studija, a učenici i doktoranti nemaju pravo na apliciranje.

Stipendisti će učiti i istraživati o problemima diskriminacije kao i drugim problemima koji pogađaju različite manjine Kompletan program je interdisciplinaran i sastoji se od dnevnih predavanja s uvaženim akademicima, novinarima, političarima, aktivistima itd. Također, u sklopu programa se odvijaju i posjete pojedinim organizacijama, institucijama, memorijalnim centrima, muzejima itd.

Kroz ove ljetne programe se promoviraju timska istraživanja i debate o ljudskim pravima i društvenoj pravdi u demokratskim zemljama. Za učešće na edukacijskim ljetnim programima u Amsterdamu, Kopenhagenu i Berlinu se može aplicirati putem stranice: www.humanityinaction.org

Rok za slanje prijava je 16.02.2014. godine.

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …