DBU: 60 stipendija za jednogodišnji studijski boravak u Njemačkoj

DBU_stipendije_cover

Njemačka savezna fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) od 2009. godine realizira program za istraživački boravak mladih iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije i Kosova za stjecanje novih profesionalnih kvalifikacija.

Fondacija svake godine osigura 60 stipendija za studijski boravak u Njemačkoj u trajanju do 12 mjeseci.

Prijave se šalju putem online aplikacije. Najbolji kandidati biraju se jednom godišnje. Istraživački boravak u Njemačkoj počinje šest mjeseci nakon obavljenog intervjua između Fondacije i kandidata.

Fondacija podržava širok spektar tema koje se tiču životne sredine, a posebno podržava istraživački boravak u institucijama koje nude teoriju i praksu istovremeno. Neki stipendisti iz centralne i istočne Europe koriste boravak u Njemačkoj za rad na njihovoj doktorskoj disertaciji. Fondacija podržava partnerstva između njemačkih i međunarodnih sveučilišnih institucija.

Međunarodne primatelje stipendije ugostit će sveučilišta, kompanije koje se bave upravljanjem i zaštitom životne sredine, inženjeringom i consultingom, ministarstva i druge asocijacije.

Poziv za apliciranje je trajno aktivan. Više informacija i aplikaciju možete naći na ovom linku.

Provjeri ovo!

Održana četvrta ”Kampusijada”

Kampusijada je projekt pokrenut od strane Studentskog centra, a u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, Fakultetom …