eSTUDENT

Što je eSTUDENT? Teško je to objasniti u svega nekoliko rijeci, recenica ili cak stranica. eSTUDENT je više od studentske udruge, to je prijateljstvo, znanje, ucenje, uspjeh, motivacija, proaktivnost i još mnogo toga!

Pocetak cijele price dogodio se 2004. godine kada je grupa asistenata i studenata na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu osnovala eSTUDENT s ciljem povezivanja najuspješnih poduzeća s najuspješnim studentima. Odmah zatim, Udruga se širi i na Fakultet elektrotehnike i racunarstva. I tako je pocelo – dva razlicita fakulteta, preko stotinjak studenata i samo jedan cilj – biti eSTUDENT, student s idejom, motivacijom, društvenom osviještenosti, proaktivnošću i željom da mijenja sebe i ljude oko sebe na bolje!

Umrežiti najbolje studente, pružiti im dodatna prakticna iskustva i teoretska znanja kroz projekte Udruge, razvijati njihove liderske sposobnosti i poticati ih na preuzimanje odgovornosti, te ih povezati s najboljim poslodavcima u Hrvatskoj kako bi sutra bili konkurentniji u multinacionalnom, multikulturalnom i globalnom okruženju samo su neki od izazova s kojima se eSTUDENT susreće svake godine i svake godine smo sve bolji i odlucniji da budemo dio društva znanja, društva izvrsnosti.

eSTUDENT je svake godine rastao, postajao sve uspješniji i sve aktivniji. Dolazili su novi studenti, nove ideje, novi projekti, radilo se, od aktivnih studenata stvaralo se prokativne, od proaktivnih ambiciozne, a oni su dalje nastavljali zatvarati krug… Stvarala su se nova prijateljstva, povezivalo s poduzećima, vrhunskim strucnjacima i znanstvenicima, ostalim udrugama i fakultetima, a sve je bilo popraćeno dobrom zabavnom i druženjem.

Tako dolazimo i do akademske godine, 2010./ 2011. S nama su od ove godine i dva nova ogranka – Prirodoslovno-matematicki fakultet i Farmaceutsko-biokemijski fakultet!
Oba fakulteta su prepoznala vrijednost eSTUDENTa i vrijedno krenuli od malih ogranaka s desetak motiviranih studenata, postajući bolji i veći. Poigrat ćemo se malo s brojkama i reći da eSTUDENT, od pocetaka pa do danas broji blizu 1500 studenata, djelujemo na 4 fakulteta, a imamo i pridružene clanove na fakultetima na kojima nemamo ogranke, ukupno imamo 22 tima (14 na EFZG-u i 8 na FER-u), više od 20 projekta koje provodimo sami ili u suradnji s drugim studenskim udrugama, a surađivali smo s preko stotinjak poduzeća.

Zašto je eSTUDENT tako jedinstve? Zato jer zasigurno niste znali:

…da je eSTUDENT ove godine osvojio dvije posebne rektorove nagrade? Nagrađeni projekti su Case Study Competition i Studenti protiv korupcije!

…da je ukupni nagradni fond Case Study Competitiona u 2011. godini iznosio 210.000 kn? Ukupno 13 uspješnih poduzeća predstavilo je 14 poslovnih slucajeva, koje je rješavalo više od 2733 studenata sa 44 fakulteta iz cijele Hrvatske!

…da smo u sklopu projekta Studenti protiv korupcije na Dan borbe protiv korupcije 9.12. organiziralikoncert na Trgu bana Jelacića na kojem su nastupili Vatra, Buđenje, Živa legenda, Raspashow, Krivi smjer i Drama?

…da smo ove godine pokrenuli dva nova velika projekta: Studenti protiv korupcije i Zlatni indeks? U sklopu Zlatnog indeksa studenti su u 5 kategorija nagradili najbolja od 29 prijavljenih poduzeća.

…da smo u sklopu Business Plan Contesta osigurali fond od 200.000 kn koji se uložio u najbolji projekt? Od 114 prijavljenih poslovnih slucajeva, CRANE, Bicro i eALUMNI odlucili su uložiti fond u pobjednicki projekt Entrio.hr – želimo im puno sreće!

…da je Ljetni seminar o intelektualnom kapitalu u Dubrovniku, koju eSTUDENT organizira već šestu godinu za redom prva takva škola u svijetu? Do sad smo više od 150 studenata i profesora koji iz godine i godinu odlaze sve zadovoljniji novim znanjem i poznanstvima

…da je Web Start Contest na FER-u službeno priznat kao izborni predmet na FER-u, a studenti koji sudjeluju u ovom natjecanju dobivaju 4 dodatna ECTS-a? I sudjelovanje na Ljetnom seminaru svim studentima EFZG donosi 1 ECTS bod!

…da smo u prošloj godini bili mentori 37 stranih studenata (Francuska, Poljska, Hong Kong, Signapur, Austrija, Švedska, Njemacka, Albanija, Srbija, Portugal, Češka, Mađarska, Korea, Norveška)

… da su naši projekti bili pod sponzorstvom Predsjednika RH, Vlade, Sveucilišta i više razlicitih ministarstava (Zlatni indeks, Tempus, Business Plan Contest, Studenti protiv korupcije)

…da su eSTUDENTi u prošloj godini u sklopu projekta BuddyNetwork bili mentori 109 brucoša na EFZG?

…da smo imali razmjene s kolegama iz studentskih udruga iz Nizozemske (2010) i Srbije (2011)? Prvo smo mi posjetili njih na tjedan dana, a zatim oni nas!

…da smo pokrenuli projekte eMENTORSTVO i Brain Gain gdje su studentima nam mentori znanstvenici, profesori i poduzetnici iz Hrvatske i inozemstva

…da smo u proteklnih nekoliko godina posjetili sveucilišta u većini okolnih zemalja: Becu, Pragu, Milanu…

…da uspješno surađujemo s ostalim studenskim udrugama (Studenti protiv korupcije – FK, Kupinho – HSA i TIM, Zlatni indeks – Studentski zbor Sveucilišta u Zagrebu, SSHLZ, EMSA, ELSA, FK, IAAS, TIM)…

…da smo organizirali veliki Humanitarni malonogometni turnir za Caritasovu kuću (za roditelje bolesne djece) na cijem su finalu nastupile brojne medijske licnosti i sportaši?

…da su dosadašnji rad pratile sve najveće televizjiske kuće, radio postaje i poslovni casopisi te dnevne novine (HRT, NovaTV, RTL, HR Radio, Radio Antena, Radio 101, Lider, Poslovni dnevnih, Business.hr, Jutarnji, Vecernji, …)

…da smo udruga nositelj projekta Europske komisije TEMPUS FoSentHE (kreiranje Virtualnog poduzetnickog centra (http://fosentheecenter.efzg.hr/)) – suradnja s profesorima na EFZG-u te s profesorima i poduzetnicima iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Izraela, Poljske, Francuske, Litve…

…da smo organizirali i sudjelovali u mnogim humanitarnim projektima (UNICEF, dom za nezbrinutu djecu, dani volontiranja, aukcija pisanica…)

…da su u našem dosadašnjem radu predavanja i radionice držali velik broj strucnjaci, znanstvenika, poduzetnici i osobe iz kulturnog i javnog života – samo u prošloj godini, neki od naših predavaca su: Mario Ancić, Tarik Filipović, Nera Stipicević, Gordan Kožulj, Goran Bogdan, Sibe Mardešić, Saša Cvjetojević i Hrvoje Prpić (CRANE), prof.dr.sc. Ivan Đikić, Jeffrey Treichel (Kolektiva), Željko Markota (Ucilica), Daniel Ackermann (iSTUDIO), Josip Grgić (HAMAG), Dalibor Marijanović (BICRO), Emil Tedeschi (Atlantic grupa), Saša Šarunić (Pet Minuta), Ivan Miloloža (Munja), Marijan Ožanić (Tehnološki park Zagreb), Tajana Barancić i Boris Golob (Udruga poslovnih savjetnika)…

…da smo ove godine osnovali dva nova ogranka? Uz ogranke na EFZG-u i FER-u, od ove godine možete nas naći i na PMF-u i FBF-u!

…da su eSTUDENT pokrenuli i vode iskljucivo studenti, a da je kroz našu udrugu u posljednjih 7 godinaprošlo više od 1000 aktivnih clanova?

…da imamo svoj Web, interni forum, svaki clan ima svoju e-mail adresu, svi projekti vrlo su prisutni i na svojim Facebook stranicama, sva predavanja snimaju se i objavljuju na Internetu (http://vimeo.com/estudent)

…da bi eSTUDENT bi po broju clanova i internoj organizaciji bio svrstan u srednja do velika poduzeća?

…. da se uz veliki rad i trud, međusobno družimo i izvan fakulteta- ucimo zajedno, družimo na CHUZAMA… stavrajući tako jednu veliku mrežu prijateljstva! :))

… da imam inteni sustav ocjenivanja i nagrađivanja ( SUPRACH,SUNACH ) clanova cime poticemo kreativnost i proaktivnost naših clanova?

…da imamo veliku mrežu alumnija eSTUDENTa, koju cine eSTUDENTi koji su diplomirali i sad su uspješni mladi ljudi, ali koji ostaju u kontaktu s trenutnim clanovima kroz sustave mentoriranja

…da nam se možete pridružiti pocetkom sljedeće akademske godine? 🙂 Zato pratite našu facebook ili web stranicu www.estudent.hr ili jednostavno postanite naši prijatelji prijatelji.estudent.hr

I sve smo to postigli sami-mi studenti te smo shvatili da uz puno truda, zabave i timskog rada puno toga možemo uciniti i za ostale studente.

Vaš eSTUDENT

Provjeri ovo!

Prijavite se na “AIESEC stručnu praksu” u Češkoj

Odlazak na međunarodnu stručnu praksu je prilika za svaku mladu osobu koja se ne smije …