THE VOICE: Otvorene prijave za popularni show u Hrvatskoj!

voicehrvatska

The Voice, jedan od najuspješnijih međunarodnih televizijskih formata u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske, uskoro počinje s emitiranjem na Hrvatskoj radioteleviziji.

Osnova je formata jednostavna: izbor najljepšega glasa! Samo kandidati s istinskim glasovnim talentom bit će pozvani u predizbor, a najuspješniji među njima nastupit će na audiciji koju vode četiri mentora. Nisu važni ni izgled ni dob punoljetnog kandidata, važan je samo – dobar glas.

Četiri mentora, uspješne osobe u glazbenoj industriji, izabrat će najbolje glasove u svoje ekipe. Nakon audicije izabrane će natjecatelje mentori poučavati tijekom natjecanja sve do završnice u kojoj će jedan od njih osvojiti naslov Najljepši glas. Uz predizbor sudionika, natjecanje se sastoji od tri dijela: audicije, dvoboja i natjecanja uživo.

Tijekom audicija mentori su leđima okrenuti pozornici tako da natjecatelje mogu samo čuti, ali ne i vidjeti. Važan je samo glas!

Ako se mentoru svidi glas natjecatelja i vjeruje da je to glas koji može pobijediti, pritisne tipku za odabir natjecatelja u svoju ekipu; u tom se trenutku mentorova stolica zaokrene i on tada prvi put vidi natjecatelja. Ako više od jednog mentora izabere istog natjecatelja, odluku o izboru mentora donosi natjecatelj koji odlučuje kojem se mentoru želi pridružiti. U slučaju da ni jedan mentor ne pritisne tipku za odabir, za tog sudionika natjecanje završava.

Nakon što mentori izaberu svoje ekipe, počinje dvoboj. Mentori će se posvetiti pripremi i usavršavanju natjecatelja, usmjeravajući ih kako najbolje iskoristiti svoje glasovne sposobnosti i dijeleći s njima tajne vlastitog iskustva i znanja.

Tijekom dvoboja mentori suprotstavljaju po dvoje natjecatelja iz svoje ekipe koji pjevaju u duetu ispred gledatelja u studiju. Odmah nakon izvedbe dueta mentor mora izabrati koji će natjecatelj u sljedeći krug natjecanja – natjecanja uživo.

Nakon dvoboja slijede natjecanja uživo. To je završni dio natjecanja u kojem se natjecatelji natječu jedni protiv drugih tijekom nekoliko nastupa uživo, a tko će pobijediti – svojim glasovima do finala odlučuju i mentori i gledatelji. Pobjednika u posljednjoj emisiji biraju samo gledatelji.

I na kraju, samo će jedan natjecatelj ponijeti naslov Najljepšega glasa, čime stječe pravo na Ugovor s Universal Music Groupom. Više detalja i informacija o samoj prijavi provjerite ovdje!

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …