TEST: Koju stranu mozga koristite više?

mozak

Kratak, ali zanimljiv test pomoću kojeg možete saznati koju stranu mozga koristite više.

Ovaj test za mozak predstavlja zabavnu i korisnu igru koja nam pomaže da više saznamo o samima sebi i načinu na koji razmišljamo. Ne postoje točni i netočni odgovori.

Test mjeri ravnotežu između lijeve i desne hemisfere mozga. Ne mjeri znanje poput nekih ostalih testova već nam daje do znanja koju stranu mozga više koristimo: lijevu racionalniju ili desnu kreativniju? Probajte i vi na ovom linku!

Ako nam je lijeva strana mozga dominantna tada se lako izražavamo, jednostavno učimo nove jezike i fraze, lako procesuiramo činjenice, znanost i strategiju.

Ako nam je dominantna desna strana mozga tada su nam emocije glavni pokretač zajedno s impulsima i kreativnošću. Ovakvi ljudi su u stanju procesuirati više vizualnih podražaja i u stanju su obavljati više zadataka odjednom.

Ovo je iznimno pojednostavljena podjela koja može imati brojne derivate i kombinacije. Najveći problemi nastaju kada se isključivo koristi jedna strana mozga i kada ne razvijamo centre i funkcije koji se nalaze u manje korištenoj strani mozga.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …