Studenti rade na laku za nokte koji otkriva prisutnost droge u piću

lak

Četiri studenta s North Carolina State Universitiya pokušavaju izumiti lak za nokte koji će otkriti prisutnost droga u piću, poput Rohypnol i GHB tako da mijenja boje pri prisutnosti navedenih droga. Njihov brand pod imenom Undercover Colors želi povećati stupanj sigurnosti kod žena tako da pri dodiru njihovog pića s lakom na noktima otkriva jeli im netko ubacio neku od droga u piće, što je u SAD-u vrlo česta pojava nakon koje žrtve bivaju seksualno zlostavljane.

,,Na ovaj način želimo preplašiti potencijalne osobe koje imaju namjeru naškoditi djevojkama te povećati razinu sigurnosti kod samih djevojaka. Undercover Colors je prva modna tvrtka koja se bori protiv seksualnog zlostavljanja.”

U svijetu već postoje tehnologije za sigurniju konzumaciju pića. Tako se možemo već susresti s podmetačima za čaše i boce koji pri dodiru s kapi pića mijenjaju boju ovisno o tome sadrži li piće neku od droga. Lak za nokte je još jedan u nizu izuma koji jamči nešto veću diskreciju samih konzumenata koji možda ne žele da drugi znaju da koriste navedenu tehnologiju.

Undercover Colors za sada žele iznijeti previše detalja. Projekt, koji je plod studentske inicijative koja se bavi svjetskim problemima, radi distanciran od medija i publiciteta. Čak ni njihova web stranica ne otkriva mnogo – tek logo i poveznice na društvene mreže.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …