Stopala će otkriti vaše drevne korijene

stopala-porijeklo (1)

O povezanosti stopala s tjelesnim osobinama, zdravljem i sklonostima mnogo se pisalo. Jane Sheehan, refleksologinja i autorica tri knjige na temu povezanosti psiholoških karakteristika i veličine stopala tvrdi da stopala govore sve o nama, od stanja probavnog sustava do ponašanja u vezama, prenose svjetske agencije.

No, teorije nisu ostale samo na tome. Navodno stopala govore i o našem porijeklu.

Evo par činjenica koje navode autori:
Činjenica 1: Ljudski genom određuje fizičke čimbenike kao što su boja kože, kose i očiju, oblik tijela i udova i mnogo više npr. tendenciju ka ćelavosti i bolesti.
Činjenica 2: Ljudska morfologija ovisi o naslijeđu.
Činjenica 3: Postoje i druge studije koje otkrivaju endemske plemenske / obiteljske karakteristike, kao što su nedostatak otisaka prstiju (adermatoglyphia) npr. u velikom broju kod baskijskih naroda.
Činjenica 4: Moramo razmisliti o mješovitim brakovima, jer se gotovo sve rase miješaju zajedno u proteklih 500 godina. Vrlo malo i rijetko imamo “čiste” loze.
Na temelju istraživanja, nastala je ova skica stopala prema narodima.

Istinitost teorije o vašem podrijetlu na osnovu vaših stopala naravno nije potvrđena, ali je svakako zanimljivo provjeriti s koje strane je moguće da vučemo naše korijene.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …