Počela prodaja ulaznica za Hanžekovićev memorijal na Mladosti

atletski-stadion-panorama

U ponedjeljak je počela prodaja ulaznica za 64. Hanžekovićev memorijal – Meeting na mladosti. Sudeći prema redovima pred prodajnim mjestom u Sportskom parku Mladost, ponovno bi se mogla tražiti karta više. Prvim kupcima ulaznica direktorica mitinga Ivana Brkljačić podijelila je prigodne nagrade, a nagrada za ljubitelje atletike koji kupe ulaznicu za Hanžek bit će još. Zato požurite do naših prodajnih mjesta!

Hanžekovićev memorijal najstarije je sportsko natjecanje u Hrvatskoj. Prekrasna sportska priča rođena je 1950. godine u dvoboju tada najjačih zagrebačkih atletskih klubova, Dinama i Mladosti, a memorijalna utrka na 110 metara s preponama od najranijih dana nosi ime prijeratnog zagrebačkog reprezentativca i rekordera Borisa Hanžekovića. Od 1958. godine natjecanje postaje međunarodno i na njemu tijekom sljedećih desetljeća sudjeluju neka od najvećih imena svjetske atletike, poput Alberta Juantorene, Valerija Brumelja, Reinalda Nehemiaha…

Krajem devedesetih godina prošlog stoljeća počinje rapidni uspon Mitinga i danas je Memorijal Borisa Hanžekovića jedan od najboljih atletskih mitinga u svijetu. Posljednjih godina na startnoj listi Mitinga redovito je po dvadesetak nositelja zlatnih medalja s Olimpijskih igara i svjetskih prvenstava, a rezultati ostvareni u Zagrebu na samom su vrhu svjetskih atletskih tablica. Uostalom, tko se ne sjeća brojnih letova Blanke Vlašić preko dva metra, a posebice onog preko 208 cm, što je drugi rezultat svih vremena u skoku u vis?

Kako zaboraviti ponajboljeg atletičara svih vremena Usaina Bolta i njegovih 9.85 na 100 metara? A tek Memorijalna utrka na 110 metara prepone? Lista olimpijskih i svjetskih prvaka koji su trčali i pobjeđivali na ‘Hanžeku’ dugačka je poput povijesti Mitinga: Colin Jackson, Allen Johnson, Mark McKoy, Liu Xiang, Dayron Robles, Ryan Brathwaite, Jason Richardson, David Oliver…

Hanžekovićev memorijal ispričao je brojne velike sportske priče. Nastavlja ih pričati i dalje…

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnom mjestu u Sportskom parku Mladost, Jarunska 5 od 25.8. do 1.9. od 17.00 do 20.00 sati te na dan Mitinga 2.9. od 14.00 do 18.00 sati. U ponedjeljak 1.9. ulaznice će se moći kupiti od 19.00 do 22.00 sata i pokraj fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice. Ulaz 1.9.2014. u 20:00 sati na fontanama je slobodan. Kontakt za ulaznice: ulaznice@zagreb-meeting.com.

cijenemeetingmladosti

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …