Oni dani u mjesecu

marinarados

Rasporedili smo deset maraka na dva zadnja dana u tjednu. Ponedjeljkom stiže džeparac. U glavi su sljedeći planovi: Novac se računalnim putem dijeli na sedam dana i dnevni budžet se ne smije prekoračiti. Ako mogu s deset maraka dva dana, mogu i sa deset dnevno. Taman mi je. Višak novca (impozantnih 30 KM tjedno) od sada ostavljam sa strane za vanfakultetske aktivnosti (vikendi u studentskom domu na partijima, vikendi u Mostaru ili Zagrebu ili Splitu).

Piše: Marina Radoš

Sve se može financirati kad se lijepo rasporedi. Kakva bolan majica u Zari od 40 KM? NEMA TOGA VIŠE! I jebo te Pink Panther! Tamo ništa pametno ne možeš naći. Izađi kod kuće, sa starom ekipom, i vrati se svojoj kući u kojoj je vazda pun frižider i materina kutija cigara.

I jebala te dostava! Jesi ti tolika tuka da ne možeš skuhati nešto? Ne možeš se takva udati, Marina. Neće ti čovik svaki dan zvat Gagu i Karting. Ne mogu mala djeca pizzu jest! 23 su ti godine, pobogu! Mater ti je troje dice do tad rodila, a nikad dostavu zovnula nije, nego ti je otkidala mekane dijelove lešo mesa i stavljala u usta! Nikad ja više neću ostat s deset maraka koje moram razvlačiti na želudac i pluća dva dana! Nikad.

Znači pedeset maraka za pet dana. Mogu živit ko bog! I ako Bog da pa onih trideset ostane na životu u nedjelju, onda ćemo razmišljat o eventualnoj torbi i majici. Al tek u nedjelju!

Prvo kotrljanje bankomata odvija se baš u Mepasu. Sniženje je u svakom objektu u jebenom centru, pa čak i u Meku. U bankomatima živi vražićak koji ti odmah pri ukucavanju PIN-a govori: ”Ne nosiš ti mačko XS. Neće bit majice, košulje ili hlača u nedjelju. Tvoja veličina M/L je danas tu, a sutra… Ko zna. Ajde sad odmah digni sve pare, kupi majicu i opet ćeš imati po cenera svaki dan. Jel ti isto? Nije ti isto kravo modno neosviještena!!! Neće bit M/L u nedjelju! Ajde mrš u Stradivarius!” Kupiš majicu. Ili torbu. Ili hlače.

A u pm, moram u DM, ne mogu više gulit maskaru sa stijenki. Kad tamo – Artdeco polica čitava na akciji! Sve 50%! Još samo danas. Neće to biti tako u nedjelju. I tako, đava odnese 50 svaki ponedjeljak u roku od dva sata. I donese novi puder, maskaru, fiksator (ej fiksator!!) ili majicu svaki ponedjeljak.

Nema veze, imam još pedeset. To je znači skoro 9 KM dnevno do nedjelje! Ajde, to je skoro deset, mogu živit ko Bog! Ko’ da moram zvat dostavu svaki dan, mogu skuvat štogod!

Ono meso što je mater poslala zjapi u zamrzivaču još od prošlog mjeseca, tuko! Mogu bome nekad i u menzu na ručak, šta fali što hrana liči na pohanu ćuketinu?!Ko’ da moram svaki dan popušit kutiju cigara? Ko’ da moram?

I to su za studente oni dani u mjesecu. Živiš jednako sa 50 KM dnevno i sa 7. I sa deset. Ja sam svoje ‘one dane u mjesecu’ rasporedila ovako:
1. ”Ima se, meže se, vala dragon Bogu, kupi sebi nešto, nemoj na sebi štedit. Ko jebe pare.”
2. ” Bit će para, malo se pripati. Nek je se živo i zdravo. Ko jebe pare.”

Marina Radoš / esava.info

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …