Odzvonilo “brzim kreditima”: Nema više letaka u tramvajima!

savska

Zagrebački električni tramvaj dodatno je intenzivirao suradnju s Komunalnim redarstvom Grada Zagreba. U zajedničkoj akciji, koja je započela prošloga tjedna, pojačan terenski nadzor odnosio se na neovlaštenu distribuciju i ostavljanje letaka u vozilima javnog prijevoza.

Komunalni redari, uz djelatnike ZET-a, od ranih su jutarnjih sati motrili nekoliko gradskih lokacija na kojima je zabilježena takva praksa. Prvi susreti s počiniteljima spomenutih djela imali su preventivni i savjetodavni karakter. Međutim, upozorenja nisu shvaćena ozbiljno pa su komunalni redari bili prisiljeni posegnuti za konkretnijim mjerama.

Tako su, poštujući propisanu proceduru, ispisali kazne fizičkim osobama zbog ostavljanja veće količine reklamnog materijala u putničkim prostorima, na što se s pravom žale drugi putnici. Glavnina neovlaštenih promocijskih aktivnosti odnosila se na tzv. „brze kredite“.

Zajednička akcija u prvoj je fazi rezultirala manjim brojem letaka, no kako bi se taj nepoželjan fenomen smanjio na najmanju moguću mjeru – intenzivna suradnja Komunalnog redarstva i ZET-a trajat će i nadalje.

Pregledavat će se i snimke video nadzora, a bude li potrebno, u rješavanje problema bit će uključene i druge resorne institucije.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …