Nextbike dobio novu stanicu kod Arena centra!

5

U Zagrebu se trenutačno nalazi 13 stanica s biciklima od kojih je najnovija nedavno otvorena ispred trgovačkog centra Arena. U planu je otvorenje stanice kod tramvajske stanice ispod Rotora s ciljem povezivanja korisnika javnog prijevoza s Laništem.  Nextbike je pokrenut i u Šibeniku i u prva 2 mjeseca ostvaruje odlične rezultate.

U samo 15 mjeseci, nextbike je u Hrvatskoj stekao oko 5500 registriranih korisnika koji su zajedno ostvarili oko 50.000 najmova i prešli više od 100.000km!

Sustav javnih bicikala pokazao se kao odlična nadopuna javnog gradskog prijevoza. Prometne gužve u centru grada nešto su manje, a primijetit ćete i nešto manji broj parkiranih automobila, okoliš je pošteđen za više od 25 tona emisije štetnih plinova, a turistička ponuda je obogaćena što potvrđuje i priznanje Turističke zajednice Grada Zagreba. Jednom kad se registrirate u Zagrebu ili Šibeniku, nextbike bicikle moći ćete unajmljivati u više od 80 gradova u svijetu!

POZIVAMO VAS NA NEXTBIKE DOGAĐANJA U SKLOPU EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI:

Kako biste i vi saznali koje sve pogodnosti ostvarujete korištenjem javnih bicikala kao najjeftinijeg, najzdravijeg i najzelenijeg oblika javnog prijevoza, dođite na druženje u petak, 19.rujna u 16:45 sati u BIC-Biciklistički Informativni Centar u Tomašićevoj ulici 10. Bit će govora o suradnji nextbike i partnera: Udruge Moj bicikl, Udruge Sigurnost u prometu, HŽ Putnički prijevoz, Croatia Airlines i Eko taxi. Cilj ove suradnje je češće korištenje ekološki prihvatljivih oblika javnog prijevoza. Dođite, isprobajte nextbike bicikle, osigurajte si 150 minuta besplatne vožnje svaki dan i usput saznajte kako se sigurno voziti gradom svaki dan prilikom odlaska na posao, u školu ili na fakultet na predavanju“Biciklom – sigurno kroz grad”.

Biciklistička utrka „Zdrava navika“ na Jarunu (subota 20.9. od 9:00 sati)

Dođite s prijateljima ili djecom na biciklističku utrku „Zdrava navika“ u subotu od 09:00 sati na Jarun. Nextbike osigurava besplatan najam nextbike bicikala za sve punoljetne osobe koje nemaju vlastiti bicikl i djecu od 14 do 17 godina uz pratnju roditelja.

Dan bez automobila i biciklijada “Zagrebačka Žbica”, Cvjetni trg (ponedjeljak 22.9. od 17:00 sati)

Dođite na Cvjetni trg, sudjelujte u vožnji biciklima kroz središte grada od Cvjetnog trga do Tomašićeve ulice. Građanima grada Zagreba pridružit će se biciklisti iz cijele Hrvatske i timovi ekološki osvještenih tvrtki i organizacija. Nextbike osigurava besplatan najam nextbike bicikala za sve punoljetne osobe koje nemaju vlastiti bicikl i djecu od 14 do 17 godina uz pratnju roditelja. Zagrebačkom Žbicom promiče se međusobna tolerancija svih sudionika u prometu.

Kako mogu koristiti nextbike javne bicikle?

Kako biste unajmili bicikl, potrebno je obaviti jednostavnu i brzu registraciju u sustav putem web stranice www.nextbike.hr na kojoj možete naći kratke upute, a na raspolaganju vam je i call centar koji rad svaki dan od 06:00 do 22:00 sati, uključujući i vikende i blagdane.

Aktivacija računa stajat će vas 40 kuna u Šibeniku ili 79 kuna u Zagrebu. Taj iznos će vam biti dovoljan za 10 unajmljivanja u trajanju do 60 minuta u Šibeniku, odnosno u prosjeku 4kn po satu. U Zagrebu je prvih 30minuta svaki dan potpuno besplatno, a za svaki sljedeći sat u danu, ukoliko ga provedete u nešto duljoj vožnji biciklom, kupljeni „nextbike kredit“ umanjuje se za 8kn po satu.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …