NAJAVA: Sedmi Dan društvenih igara

10474020_798050770232379_5784795876028509389_n

I ove godine, u sklopu Međunarodnog dana društvenih igara (International Tabletop day) pozivamo sve zaljubljenike i one koji će to tek postati na 7. Dan društvenih igara koji će se održati 11. travnja 2015. u subotu u dvorani Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u Zagrebu, Frankopanska 26 (ulaz iz Deželićeve ulice 2) s početkom u 10 sati, pa sve do21 sat navečer.

Tijekom dana volonteri udruge će prezentirati, objašnjavati pravila i pomoći posjetiteljima u prvim koracima u svijetu modernih društvenih igara. Za one koji su već malo iskusniji na raspolaganju je 50-ak igara koje mogu zaigrati sa svojim društvom ili steći neke nove prijatelje. Među igrama tu su naslovi i za predškolce koji se još znaju igrati, pa i za one malo starije koji se još nisu zaboravili igrati.

Ukoliko želite putovati vlakom kroz Europu u igri Ticket to Ride, osvojiti srednjovjekovni dvorac Carcassonne, naseliti otok Catan u igri Settlers of Catan, živjeti kao u kameno doba u igri Stone Age, biti dio ponosnog tima koji će spasiti svijet od pandemije u igri Pandemic ili si pak dati mašti na volju u fenomenalnom Dixitu, Dan društvenih igara pravo je mjesto za vas.

Ove godine smo pripremili i ove sadržaje:

  • preko 50 društvenih igara za sve uzraste
  • King of Tokyo turnir sa službenom nagradom za pobjednika
  • boardgame trivia kviz
  • demonstracije popularnih LCG-ova (Game of Thrones, Star Wars, Warhammer Conquest) te Star Wars: X-Wing Miniatures
  • demonstracije boardgame hitova iz 2014. godine…

Za obitelji s djecom pripremili smo i nekoliko izvrsnih i nagrađivanih dječjih društvenih igara uz koje će se osim mladih igrača zabaviti i njihovi roditelji.

Cijeli događaj možete pratiti i na našim službenim Facebook stranicama.

Cijena dnevne ulaznice je 5 kn po osobi, odnosno 10 kn za obitelj. Članovi Udruge Igranje i njihove obitelji imaju besplatan ulaz uz predočenje iskaznice.

Cjelodnevna zabava je zagarantirana.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …