Na Jarunu danas možete isprobati električne i hibridne automobile

jarun.jpg

Na malom jezeru Jarun, kod polivalentnog igrališta, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od 10 do 15 sati organiziraju predstavljanje rezultata projekta ‘Vozim ekonomično’ u sklopu kojeg se građanima i tvrtkama s 15,5 milijuna kuna sufinancirala nabava ekološki prihvatljivijih vozila, a predstavit će se i novi projekt nabave ekološki prihvatljivih vozila ‘Zelena linija’, prenosi Media Servis.

Riječ je o nastavku projekta ‘Vozim ekonomično’ čiji je cilj smanjivanje emisije CO2 u zaštićenim područjima Hrvatske. ‘Zelena linija će omogućiti javnim ustanovama koje brinu o zaštićenim područjima Hrvatske da sudjeluju u natječaju za bespovratna sredstva za sufinanciranje nabave električnih vozila, plovila i hibridnih vozila.

Projekt bi trebao doprinijeti zaštiti prirodnih ljepota i bioraznolikosti zaštićenih područja i pomoći u podizanju svijesti građana o važnosti smanjivanja emisije štetnih plinova u prometu. U sklopu predstavljanja projekata za građane će biti organizirane probne vožnje u električnim i hibridnim automobilima.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …