Microsoft gasi MSN Messenger

489-06f07a31_680_400

Poslije 15 godina, Microsoft je odlučio ugasiti uslugu za dopisivanje – MSN Messenger. Stariji studenti su vjerojatno upoznati s jednim od prvih messengera koji je svojevremeno bio jako popularan. Microsoft će sve korisnike prebaciti na Skype.

Messenger je nekada bio jedan od glavnih načina komunikacije ljudi širom svijeta. Putem njega su razmjenjivali dokumente i fotografije. No, MSN Messenger se nije uspio izboriti s pojavom društvenih mreža i drugih chat aplikacija. Borio se protiv ICQ, a poslije ga je dotukao Skype.

Microsoft je servis pokrenuo 1999. godine, te je tijekom vremena izbacivao naprednije verzije s dodatnim sadržajima poput emotikona, igrica, te opcije “shake” odnosno drmanja prozora za chat. Tijekom 2005. godine, Microsoft je uradio rebrand MSN Messengera u Windows Live Messenger i imao je više od 330 milijuna aktivnih korisnika mjesečno.

MSN Messenger je napravljen prije Gmaila, MySpacea, Facebooka, WhatsAppa, Snapchata, Twittera i Instagrama, ali nažalost nije uspio izboriti svoj status u društvu najboljih. Bio je prvi, ali nije ostao među najboljim.

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …