Marina Radoš: Žena si, ne možeš sve

wall-girl-smile-hd-wallpaper

Ništa me na svijetu nije živciralo kao one fotografije u odrazu ogledala u WC-u noćnog kluba ispod kojih je pisalo: Žena si, možeš sve. To su pisale one koje su pod ‘sve’ upakirale samo muškarce, osvajanje muškarca i zaborav muškarca.
Inače, one ne mogu ništa same. I ne žele.

Za esava.info piše: Marina Radoš

Kako je super kad te on zaštiti od susjedine pudlice koja je zalajala na tebe u liftu!
To je on. Superman. Albert Einstein. Doktor, informatičar, maser, vodoinstalater, električar.
Onaj kojemu se ego pumpa kada njegova dragana ne zna koja je najveća ptica na svijetu, pa joj on onako šarmerski izgugla noja. Onaj koji tri sata objašnjava što je zaleđe.
On uživa u činjenici kako je on pametan i kako dominira, a ona voli biti glupa, nježna, plašljiva i osjetljiva na hladnoću.
Prestani glumiti da ne možeš sama promijeniti žarulju. Staneš na stolicu, odšarafiš plafonijeru, siđeš, uzmeš sijalicu, odvrneš staru i zavrneš novu. Zašarafiš plafonijeru. I nemoj se zajebat, ugasi svjetlo na prekidaču prije navedenih radnji.

Prestani glumiti da ne znaš sama odčepit kadu.
Nemaš sajlu? Uzmi onaj tanki željezni ofinger, prepolovi ga i vadi dlake iz odvoda. Nije to nikakvo mudro slovo. Pomalo. Ako nema vele dlaka uspeš kolu ili Mr. Muscollo, da vidiš kako guta vodu nakon pola sata! Čudo!

Prestani glumiti da se bojiš pauka i psa veličine štakora.
Prestani mu davati priliku da on dokaziva svoju grandioznu muškost time što će papučom zviznuti stvorenje koje je deset tisuća puta manje od tebe i njega.
Prestani glumiti da ne znaš očistit laptop od virusa, da bi on dokazao svoju enormnu inteligenciju tako što će kliknuti na ‘run cleaner’.

Prestani glumiti da ne znaš podesiti kanale na televizoru, da ne možeš pomjeriti krevet i da ne možeš donijeti drva iz podruma.
Prestani glumiti da ne znaš sama postaviti vješalice na vrata. Križasti šarafciger i samo vrtiš. Kužiš, vrtiš?
Križasti šarafciger je logično onaj čiji vršak nije ravan, nego križast. Križić – kružić, kontaš?

Prestani glumiti da se bojiš mraka, upaljenog bojlera, strašnog filma na televiziji i hodati do stana sama.
Prestani glumiti da ne znaš koja sprava u teretani za što služi, a čovjek te viđa u teretani od Božića.

Prestani glumiti da ne znaš tko to večeras igra, a znaš čitavu prvu postavu napamet (njihovu vrijednost na Transfermarktu i ljubavno stanje.)
Prestani glumiti da ne znaš odgovor na pitanje u kvizu, da bi ti on rekao par riječi od drugom svjetskom ratu i porastao u tvojim očima kao gljiva poslije kiše.
Prestani glumiti da ne znaš parkirati bočno. Bona, ako stvarno ne znaš, nemoj ga ni vozati. Nek’ on vozi tebe.

Prestani glumiti da ne znaš koje gorivo ide u tvoje auto.
Prestani glumiti da ti je on tek drugi, da bi on rekao: ”Nema veze, sve ću te naučiti.”
Prestani glumiti kako bi se ti žvakala s njim, a ne smiješ, pa se na kraju ipak žvakneš. Ako ti se žvače, žvači se. Ako ti se ne žvače, nemoj.
Prestani glumiti da možeš popit samo jednu čašu vina i da te nakon toga on svojim rukama gladijatora mora odnijeti u krevet. Prestani se nakašljavati kad pred njim prvi put zapališ crveni Marlboro.

Prestani brijat prepone dva puta dnevno i strahovati: ”Bože moj vidi li mi onu dlaku što sam promašila?”, a on ne skonta ni kad se iz smeđeg obojiš u plavo.
Prestani biti glupa da bi on bio pametan.
Muškost, snaga i inteligencija se ne dokazuju tako.
Ako si žensko, nisi kreten.

Ali, prestani glumiti i da ti On ne treba.
Prestani glumiti da ti ne treba muška ruka i muškarac iza leđa.
Prestani glumiti da ne voliš cvijeće. Prestani glumiti da ti se povraća na plišane medvjediće.
Prestani glumiti da ne voliš Valentinova, ljetovanja i Nove godine u paru. Prestani glumiti da je nepotrebno da ti otvori vrata, da umjesto tebe izvede psa da piša, da se on ustane kad mali plače u tri ujutro, da on nekad presvuče dijete… Prestani glumiti da ti ne godi pažnja pravog muškarca.

Budi žena. Ne budi idiot od žene.

Marina Radoš/ esava.info

Foto: zoomwalls.com

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …

Komentari

  1. U potpunosti se slažem s tobom,možemo većinu stvari same,ali naravno da svaka od nas voli biti obasipana komplimentima i svakodnem ljubavnim gestama,ako je muškarac pravi,znat će to i sam. Druga stvar,muškarci ne voli cure koje se prave glupe, više vole one koje su pametne da imaju o čemu pričati s njima, i ako je pravi muškarac,sigurno će hvaliti tvoju inteligenciju. 😉