Marina Radoš: On misli da spavaš

tumblr_inline_mq0332BXDN1qz4rgp

On misli da spavaš. Uvlači se u krevet tiho, kao u kino dvoranu kad zakasni na film. Miriše sam sebe. Ne osjeti on njezin miris, a tebi čitava kuća miriše na klinku koju je tvoj dragi odveo u polje ili hotel. On te poljubi ujutro kad krene na posao. Ti se umivaš hladnom vodom i tražiš mane svom licu, stomaku, nogama, sisama i guzici. Ti uz prvu jutarnju kavu vrtiš sve godine koje ste proveli zajedno.

Piše: Marina Radoš

Što tebi nedostaje? Gdje si ti pogriješila? Po čemu je ta klinka bolja od tebe? Daješ mu još mjesec dana da prestane. Plačeš u snu. Plačeš dok se tuširaš. Suze su tada manje slane. …

Ona dva sata zaboravlja da postojiš ti. Umiva se sretna. Zaspi sama. Miriše na njega. On je nazove ujutro kad krene na posao. Ona uz prvu jutarnju kavu planira godine koje će oni provesti zajedno. A onda se sjeti tebe.

Daje mu još mjesec dana da te ostavi. Kada prođe još jedan mjesec, i ona počne plakati u snu i pod tušem.

Traži mane svom licu, stomaku, nogama, sisama i guzici. Zašto on ne ostavlja tebe? Koliko mu još treba? Po čemu si ti bolja od nje? Zašto čeka? Ne zna se koja je očajnija. Jadnija. Tužnija. Ali ga ni jedna ne ostavlja. Još mjesec. Pa još jedan. Pa još jedan. Još malo suza ispod tuša. Još malo stiskanja zubi.

Sam Dante je izdajnike smjestio u devetu krug pakla, a prevara je najveća izdaja. Ne zna se kome je gore; onoj koja vara, onoj s kojom se vara ili onoj koju se vara. Kome vjerovati nakon takve izdaje? Kako prestati panično razmišljati gdje se on toliko zadržao?

Muškarac koji prevari ženu uništi jednu vezu, i još dvije njezine sljedeće veze. Muškarac koji prevari ženu koja ga voli nabija joj komplekse. Spušta je na samo dno. Srećom, samo slabići i kurvari varaju. Varaju oni koji se pored svoje žene osjete manje vrijednim, pa ju subotom zamijene za praznoglavu tuku nad kojom mogu biti intelektualno dominantni. Jbg, treba i on takav nekome biti Kralj. Varaju oni koji žensko vide samo kao ukras oko vagine. Varaju izdajice. A varaju i žene.

Varaju prevarene i promiskuitetne. Neki dan mi je prijatelj pokazao novu curu. Prelijepa je. Premija! Ukrao ju je poznaniku. Varala ga je s njim. Ajme kako je to super! Čestitala sam mu. Bravo. Sigurno tebe neće varati, ti si bolan bolji od njega. I kad čovjek pomisli da ne postoji ništa gore od tankih plavih dlaka na njegovom kaputu, dogodi se nešto još gore.

Dogodi se izostanak riječi. Izostanak ljubavi. Izostanak poklona. Dogodi se odgovor: ”Ma daj bona, šta ti je?”, na pitanje: ”Što je tebi? Imamo osjećaj da nešto nije u redu?” Dogodi se razgovor koji je prazan. Dogodi se ona vaša slutnja da vas on više ne voli. Dogodi se noć u kojoj pored vas zaspe čovjek koji ima dovoljno obraza da vas ne prevari, a nema dovoljno hrabrosti da vas ostavi.

Marina Radoš/esava.info

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …