Kongres studenata prava: “Položaj radnika u suvremenom društvu i zaštita prava radnika”

10538542_514797831956948_5470947689840433747_n

Velika nam je čast pozvati Vas na već tradicionalni Šesti kongres studenata prava, u organizaciji Udruge Pravnik s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koji će se održati od 20. do 22. listopada 2014. godine.

Tema ovogodišnjeg Kongresa studenata prava je: “Položaj prava radnika u suvremenom društvu i zaštita prava radnika“.

Rast stope nezaposlenosti i reforme radnog zakonodavstva nerijetko su percipirane kao posljedice ekonomske krize, no riječ je univerzalnoj problematici koja prati sva suvremena društva. Iako naizgled sveprisutna u medijima, tema smjera razvoja radne politike i položaja prava radnika nedovoljno je detaljnije obrađivana u stručnoj javnosti, posebice među našim studentima kao budućim pravnicima i radnicima, čak i potencijalnim zakonodavcima.

Stoga je naš primaran cilj kao organizatora upoznati studente s temeljnim pojmovima te problematike, izazovima u reformiranju i reguliranju prava radnika te kroz interaktivan pristup omogućiti uvid u nova, potencijalno primjenjiva rješenja za Republiku Hrvatsku. Posredan cilj usmjeren je prema aktiviranju i involviranju šireg dijela akademske zajednice u raspravljanje i znanstveno angažiranje oko ovog aktualnog pitanja.

Detalje o postupku prijave, kao i obrazac za prijavu moći ćete pronaći na našoj internet stranici, www.pravnik.hr.

Obrazac za prijavu: http://goo.gl/forms/y0zmqjjDZR

Provjeri ovo!

U Zagrebu pre’stavljanje eroGAG rječnika

Ono što smo do sada gotovo svakodnevno mogli pratiti virtualno putem društvenih mreža, posljednjih dana …